Fernisering på Kunsten: Spejlgyngen og Glimt

Platform4s beton blev blød

Platform4s beton blev blød, lørdag aften. Bygningen løsrev sig ubesværet fra fundamentet, gled ned i havnebassinget, og på roligt hav vuggede vi blidt af sted, over England og Skotland, mod vores destination: Jamaica.

LionOut Klub havde sørget for at det kunne ske og inviteret styrmændene: Vores egne LHT SOUNDSYSTEM, KALI-MA SOUNDSYSTEM fra Århus, MUNGOS HI-FI fra Glasgow og MC KENNY KNOTS fra London.

Der blev ikke styret tomt skib. Folket var kommet og fyldte hele den tredjedel af salen, der var blevet indhegnet med sort stof og som skabte en intim atmosfære. Caféen, i den modsatte side af bygningen, fungerede som køkkenet gør, når der holdes privatfest. Her var der forholdsvis ro, fra den ualmindelig høje musik, og mulighed for at slappe af. – Big Up Platform4!

?Aalborg det er hektiske tider? råbte mikrofonholderen, nok ikke for at få det i forvejen afslappede folk til at tage det mere roligt, nærmere for at fjerne negative vibes. Dem var der nu heller ikke mange af. Alle smilte, hvilket ud over musikken, sikkert, for nogle, skyldtes de røgsignaler, de havde frembragt med hellig urt udenfor, ved Platform4s trælegehus.

Og vi vuggede fra side til side, uden den ene arm oppe, viftende mod scenen, som reggaens amerikanske fætter holder af. Vi dansede i stedet i små grupper eller for os selv. Behagelige ?moves? for at være i balance med skibet. Først kl. 01.30, da Kali-Ma skulle til at overlade roret til Mungos Hi-fi, kom vi ind i et stormvejr, det varede tre numre, så var der igen ro pa havet.

Mungos Hi-fi gik på kl. 01.45. Jeg var da i gang med min tredje kop kaffe, for at holde søvnen fra døren. Hvorfor jeg spurgte en norsk skibsdreng, hvornår Kenny Knots ville gå på. Jeg fik svaret, at natten stadig var ung. Det er jeg ikke! Så jeg ?jumped ship? og bevægede mig hjemad.

Jeg fortryder det nu, for det var en af årets bedste live-oplevelser. Ser frem til kommende events og håber indtil da, at der er nogen af jer, som kan anbefale nogle reggae/dancehall compilations til en utrænet sørejsende.

3 kommentarer

 • Louise

  Det er svært at udlede af “anmeldelsen” her(jeg synes mere det minder om, hvorvidt det, indtil du gik hjem, var en kedelig aften som kaldte på kaffe, eller om du havde en god oplevelse…!?!

  Jeg selv havde en helt unik oplevelse af samstemmighed og connection gennem musik. Både publikum og optrædende-Kenny Knots og Mungos i særdeleshed-var eksemplarisk generøse med gode vibrationer!

  Tak til alle involverede herfra i hvert fald

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var bestemt ikke en kedelig aften, som nævnt en af årets bedste oplevelser. Men da jeg ikke havde været til et reggae/dancehall event før, havde jeg ikke forberedt mig på at aftenen ville være så lang (tidsmæssig). Næste gang, og det er forhåbentlig snart, er jeg bedre forberedt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det var en stor ting – big up!
  Kan anbefale dancehall på Andy’s nu på torsdag.

  https://www.facebook.com/event.php?eid=120107971408565

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fernisering på Kunsten: Spejlgyngen og Glimt