Anmeldelse af koncerten med Mugison

Aalborg Internationale Guitarfestival

Interview med Finn Svit

Hvad er Aalborg Internationale Guitarfestival, og hvad er formålet med den?

Med 16. Aalborg Internationale Guitarfestival 2011 skabes gennem koncerter, workshops og node­ og guitarudstilling et forum, der skal virke som inspirationskilde for alle med interesse for guitaren, både som rytmisk og klassisk instrument, uanset om man er professionel, musikunderviser, koncertgænger, musikskoleelev eller glad amatør.

Årets hovednavne bliver Pavel Steidl, Michael Tröster, Duo Guitarreros, og samt danske navne Billy Cross Band.

Ved at rytmisk møder klassisk og amatør møder/samarbejder med professionel skabes et forum, hvor der nedbrydes grænser. Der opstår mulighed for oplevelser og samarbejde på tværs af stilarter og landegrænser, der opstår inspiration ud over det sædvanlige, og der sker udvidelse af den enkeltes horisont, viden og færdigheder. Aalborg Internationale Guitarfestival er dermed medvirkende til at kommende generationer af guitarister møder nogle af verdens bedste guitarister samt for en overkommelig pris modtager undervisning på højeste niveau. På klassisk guitar er der undervisningstilbud for begynder, talentklasse, klassisk for voksne og mesterklasse samt for de rytmiske en clinic med Billy Cross.

Aalborg Internationale Guitarfestival begyndte i 1995 som en festival for klassisk guitarmusik, men i 1997 blev den udvidet med en rytmisk linje. Guitaren bruges i mange stilarter, og der er i Aalborg samt resten af landet en meget stor interesse for instrumentet uanset stilart. Aalborg Internationale Guitarfestival er den eneste festival i Danmark, der både præsenterer rytmiske og klassiske guitarister på et højt internationalt plan og også tilbyder undervisning til både amatør og professionel. Kursisterne kommer fra både ind­ og udland.

Hvordan vil du beskrive årets program?

Årets Program indeholder 11 koncerter på højt plan. Der er Rock, blues, klassisk, Jazz, folk ­ latin og World Musik. Så alle genre er repræsenteret. Et program der med de mange forskellige genre viser guitarens mange facetter og anvendelsesmuligheder. Det gennem koncerter i intime omgivelser med nærvær og fed stemning.

Hvilke koncerter vil du anbefale til nye lyttere af klassisk guitarmusik?

I år er fire koncerter med klassiske guitar. Alle koncerter der i stil om indhold henvender sig både til det nye publikum og det mere rutinerede publikum. Årets hovednavne er verdensstjernerne Pavel Steidl og Michael Tröster ­ men gå ikke glip af Duo Acorda og Bernard Hebb og Finn Svit.

Hvilken koncert ser du/I selv mest frem til?

Jeg glæder mig til alle koncerterne ­ men mest til koncerten med: Pavel Steidl.

Værd at vide

Hjemmeside: aalborgguitarfestival.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af koncerten med Mugison