Weekendens koncertanbefaling

Film, jazz & Vinyl i Biffen Nordkraft

Så er der jazz og hygge, lørdag eftermiddag i Biffen. Temaet er legendariske tenor saxofonister.
Der vil blive vist film med Lester Young, Coleman Hawkins, Ben Webster og Sonny Rollins.

Efter filmene vil der være mulighed for at nyde en forfriskning i Biffens foyer. Her vil man kunne høre levende musik eller et DJ sæt fra DCJ?s unikke vinyl samling. DJ?s vil være Torben Amstrup og Kristian Skjødt fra Det Jyske musikkonservatorium.

Det ældste klip er fra 1944, hvor man lavede kortfilmen Jammin? The Blues med Lester Young. Stilsikkert filmet af Robert Burkes hører man Young i eminent samarbejde med bl.a. Cootie Wiiliams, Jo Jones og sangerinden Marie Bryant. Stemingen er tilbagelænet og cool helt i Lester Youngs ånd.

Mere pågående spil vil man kunne høre i klippene med Coleman Hawkins og Ben Webster. Hawkins er filmet af belgisk tv i Bruxelles i samarbejde med bl.a. bluesguitaristen Mickey Baker. Optagelsen Jazz from Studio 61 med Ben Webster er lavet af amerikansk tv i 1959.

Webster er her optaget i sammenspil med en sextet med de musikalske åndsfælder Vic Dickinson på basun og trompetisten Buck Clayton. Vi hører bl.a. Webster i balladen Chelsea Bridge og en forrygende up tempo udgave af Duke Ellingtons C Jam Blues.

Tenor saxofonist temaet rundes af med et afsnit af tv udsendelsen Jazz Casual med Sonny Rollins. I en blanding af koncert i tv studiet og interview fortæller han om sit forhold til den moderne jazz og spiller sammen med guitaristen Jim Hall bl.a. en både smuk og forrygende udgave af Billie Holydays God Bless The Child.

Info
Sted: Biffen i Nordkraft
Tid: Lørdag den 5. november, kl. 14.00
Hjemmeside: Biffen.eu/Film-jazz &Vinyl
Hjemmeside: Denstoredanske.dk/jazz

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendens koncertanbefaling