Soul Kitchen

Cold Souls

Tænk hvis Du kunne fjerne din sjæl for et stykke tid, putte den på lager og så i mellemtiden låne en digter- eller hvad med kunstnersjæl? Det kunne jo være meget rart hvis sjælen tynger dig eller hvis Du bare mangler noget inspiration.

Paul Giamatti som Paul Giamatti

Det er ideen med filmen Cold Souls. Den er af instruktøren Sophie Barthes og Paul Giamatti spiller hovedrollen som Paul Giamatti.

Paul Giamatti kæmper i filmen med en rolle i teaterforestillingen Onkel Vanja det slider så hårdt på ham, at en ven opfordrer ham til at opsøge firmaet Soul Storage. Firmaet sørger for at hans sjæl bliver fjernet, men alt er alligevel ikke godt. Ideen minder meget om Evigt solskin i et pletfrit sind men er mere rolig og drømmende.

At se Paul Giamatti er i spille livstræt er i sig selv en stor fornøjelse. En film som jeg ser mindst en gang om året er American Splendor, hvor han spiller Harvey Pekar, skaberen bag tegneserien American Splendor med livslede, sortsyn og kejtethed. Se den, hvis den ikke allerede regerer på dvd hylden. Paul Giametti gør det lige så godt i Cold Souls.

Udover Paul Giamatti var jeg vild med David Strathairns spil som den excentriske læge. Især hans meget entusiastiske salgstaler for at få sin sjæl fjernet. Det er skræmmende godt spillet, for man sidder tilbage med tanken. Ville jeg tage imod sådan et tilbud?

Hvilken forskel gør sjælen

En anke mod filmen er at det ikke står helt klart hvilken forskel sjælen gør! Paul Giamatti er med sjælen fastlåst i sit liv, uden sjælen rastløs, men uden negative tanker, den store forskel mellem at have en sjæl eller ikke, står ikke tydeligt nok frem. Modsat Evigt solskin i et pletfrit sind hvor vi 100% kan forstå hvordan det må være at få fjernet minderne om et ulykkeligt forhold.

Efter at have set den kunne jeg ikke gå lige hjem da filmen skulle fordøjes, og dette er ment som et kompliment. Cold Souls er lille perle som jeg varmt kan anbefale at se.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soul Kitchen