Filmanbefaling: Waste Land

DATAMAT på Platform4

Platform4 er glad for 8 bit og retro blip. De har tidligere været vært for Blip Festival Scandinavia, og nu festes der løs igen. Denne gang over flere dage med workshops og monumental opgradering til 32 bit.

Weekend-seance

DATAMAT-arrangementet inviterer nu nørderne ud af hulerne igen i en weekend-lang seance, hvor der med workshops, oplæg, koncerter og masser af kreativ skabelsesrum gives plads til at udforske både nye og gamle begreber. Der vil blive kodet demoer og lavet animationer, der vil blive komponeret chiptunes og snakket om tracker-software. Der vil blive gamet og lavet spil-sekvenser. Hardware vil blive nysgerrigt åbent og modificeret og der vil blive snakket om pionerer, cyberspace-superstars, hacker-helte og cracking-crooks.

Kæmpefest 8bit lørdag aften

Lørdag aften vil mange af skabningerne blive vist frem i PLATFORM4’s store Hal 1 og en inviteret armé af nogle af Europa’s fineste 8bit performere – kendt tidligere fra deres deltagelse i BLIP FESTIVAL – er blevet inviteret til at sparke gang i en ægte chiptune-fest: Fra Stockholm kommer Gameboy-musikerne Random og Covox, som vil udløse en sand lydmur af lowbit-toner og de suppleres af C-Men fra Holland, som armeret med sine Amiga 1200-computere vil sikre at salens storskærme bliver fyldt med kantede pixels og hæsblæsende animationer. Disse suppleres af lokale Randcore, som vil starte festen op med dansable og smittende chipsounds.

Se tidsplan og det fulde program af workshops, oplæg, koncerter og nørderi på platform4.dk

Værd at vide:

Sted: Platform4
Tid: Fredag den 5. til søndag den 7. august
Hjemmeside: Platform4
Hjemmeside: Event på facebook
Pris: 50 kr

Pressemeddelelse

DATAMAT: DEMO-SCENE JAM I PLATFORM4 + 8BIT BRAG!

Vi dedikerer en hel weekend til demo-kultur og computer-nørdens univers – i både nutidig og historisk perspektiv. I tre hele dage vil vi dyrke begreber såsom kreativ kodning, modellering, demoer og animation, indie games, chiptunes og hacking. Så find læggeunderlag og sovepose frem og tag datamaten under armen og vær med – inkl. lørdagaften 8bit brag med RANDOM (S), COVOX (S), C-MEN (NL) og RANDCORE (DK).

Hvor computernørderi tilbage i 80’erne og 90’erne var noget som involverede sociale samlinger – ved såkaldte LAN- og computer-parties, hvor hundredevis af computerentusiaster samledes og dyrkede deres elektroniske passion sammen – foregår nørderiet med Internettets nye hastigheder nu udelukkende hjemme i stuerne, og det sociale element er rykket ind i de sociale medier, hvor folk med lysets hastighed kan interagere i cyberspace og udveksle erfaringer, kreationer og filer.

En weekend i nørderiets tegn
DATAMAT-arrangementet inviterer nu nørderne ud af hulerne igen i en weekend-lang seance, hvor der med workshops, oplæg, koncerter og masser af kreativ skabelsesrum gives plads til at udforske både nye og gamle begreber. Der vil blive programmeret visuals, interaktion og lavet animationer. Komponeret chiptunes og snakket om tracker-software. Der vil blive lavet indie spil og gamet. Kinect vil blive hacket. Hardware vil blive nysgerrigt åbnet og modificeret og der vil blive snakket om pionerer, cyberspacesuperstars, hacker-helte og cracking-crooks.

Fremvisning og koncerter
Lørdag aften vil mange af skabelserne blive vist frem i PLATFORM4’s store Hal 1 og en inviteret armé af nogle af Europa’s fineste 8bit performere – kendt tidligere fra deres deltagelse i BLIP FESTIVAL – er blevet inviteret til at sparke gang i en ægte chiptune-fest: Fra Stockholm kommer Gameboy-musikerne RANDOM og COVOX og fra Danmark RANDCORE, som alle vil udløse en sand lydmur af lowbit-toner og de suppleres af C-MEN fra Holland, som armeret med sine Amiga 1200-computere vil sikre at salens storskærme bliver fyldt med kantede pixels og hæsblæsende animationer.

Vær med! Enten som deltager eller publikum
Der er to måder at være med: Man kan enten deltage i hele DATAMAT-weekenden som nørd og legebarn (ingen forudsætninger nødvendige, men kræver tilmelding ved forud at sende navn og emailadresse til info@platform4.dk) eller man kan komme som publikum lørdag aften og se DATAMAT kreationerne og danse hele natten til medrivende chiptunes, grafiske farveeksplosioner og masser af 8bit-anthems. Deltagelse, uanset hvornår og hvor meget, koster DKK 50,- for hele weekenden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Filmanbefaling: Waste Land