Nye Toner fra Tone. Interview med Sofie Nielsen

Emma Acs på Studenterhuset

Det er tredje gang, jeg ser Emma Acs spille, i aften, i Studenterhusets café. Første gang var i maj, til Spot, i det store Ridehus, sidste gang til Alive Festival, i august, i en mørk sal i Thisted. Begge gange har jeg forladt koncerten efter få numre, for vel er Emma i stand til at levere nogle effektive ørehængere, debutpladen, Champagne, er fyldt med dem. Men hendes musik, hendes udtryk, der finder næsten al sin inspiration i 60er psykedelika. Denne hippiefest, som man inviteres med på, på pladen, er svær at omsætte live, og derfor mine tidligere exitter i Århus og Thisted. Stemningen har ikke været til det og Emma måske heller ikke. Det har været lidt for maskinelt og hurtigt leveret.

I aften går det, som de tidligere gange, over stok og sten. Emma lægger hårdt ud med And So Are You. Men efter det tredje nummer, bliver der delt papbriller ud, som forvrænger lyset, når man ser gennem dem. Sitar spilleren begynder at jamme, og bandet tager sig tiden til at spille med, det hele bliver mere løsagtigt. Den AAU sponsorerede discokugle snurrer, og det Marimekko inspirerede baggrundstapet i orange, gul røde farver skaber en illusion, der tåges til med hjælp fra røgkanoner. Vi bevæger os fra stramt spillede numre på under tre minutter til noget mere løssluppent, og i de følgende minutter formår bandet at skabe et hel anden groove, og Emma Acs at træde trinnet ned for at gå omkring os på gulvet.

Det bringer publikum ind i musikken og smilet frem. Det er et lækkert trip. Desværre fortsætter turen ikke således. Vi kastes efter få numre tilbage i rillen, med det fuldstændigt fejlplacerede covernummer, Transmission, af Joy Division.

Emma Acs musik er catchy og medrivende, men hvis psykedelikaen skal omsættes live, så kræver det mere end papbriller. Det kræver noget løssluppenhed, som sikkert skal findes frem i større selvsikkerhed. Der er dog igen grund til alarm. Emma Acs har talentet, charmen og bandet til det. Håber det bliver en hel fest næste gang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Toner fra Tone. Interview med Sofie Nielsen