Danmarks dybeste hemmelighed

Fløjsbløde drømme

Jeg har haft et hyggeligt forhold til fløj lige fra barndommen af, hvor jeg fandt stoffets fordybning meget fascinerende. Som 18 årig købte jeg mit første jakkesæt i fløjl. Det var lortebrunt, sad som en drøm og kostede kun omkring de 100 kr. i byens Blå Kors genbrugsbutik. Det passede til enhver lejlighed, fra bryllup til en tur i byen – det var jo 90’erne! Nuvel, lugten af gammel mand blev siddende i tøjet, men det kunne en god omgang Axe deodorant sagtens klare 😉

Fløjl er tilbage og har været det et stykke tid, men det hyggelige stof ses heldigvis også i nye kollektioner. Det betyder samtidig, at du kan gøre et godt udsalgskup.

1. & 2. Kingsman, Brown Slim-Fit Stretch-Cotton And Cashmere-Blend Corduroy Suit jacket & Trousers 3. Jack & JonesFLØJL BLAZER 4.  Mads NørgaardFolke Cord Poul 5. Norse ProjectsAros Corduroy

Kingsman fabrikerer ikke billige jakkesæt, men nu er det er jo også en fløjlsblød drøm. Lækker pasform, syet i Italien og oser af kvalitet. Jack & Jones er et billigere alternativ, desværre uden bukser til. Det kan du til gengæld købe hos Asos: Harry Brown deep blue corduroy skinny fit suit.

Fløjlsbukserne fra Mads Nørgaard er lækker basic, fås i camel, green og navy, sat ned fra 750,- til 300,-. Skal det være lidt ekstra lækkert leverer ligeledes danske Norse Projects 50% rabat med deres fløjlsbukser tilblevet med italiensk stof.

Som du måske har bemærket, er det her mit første indlæg om mode & herretøj. Det betyder slet ikke, at jeg forkaster kulturstoffet. Men jeg har længe haft et ønske at skrive mere om herremode, bl.a. fordi at  den gensidige påvirkning mellem kultur og mode er både interessant og fascinerende.

Derfor hertil sidst en hilsen til den altid über velklædte Wes Anderson og hans dukkefilm ‘Fantastic Mr. Fox’. Ræv og fløj!

Læs eller genlæs: Fantastic Mr. Fox

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmarks dybeste hemmelighed