80ér fryd med Gents

Inden det bliver for sent

Odilon Redon. Into the Dream

De fleste af efterårets store kunstudstillinger har sidste udstillingsdag den 20. januar. Med kun 10 dage tilbage kan det svært at nå det hele. Derfor her et overblik over udstillingerne, som vi har set og kan anbefale, samt den ene jeg mangler.

Maria Lindberg

Bjarke Ingels til fremvisningen af BIG ART

Har du mod på – og tid til – mere, kan jeg også anbefale Maria Lindberg i Malmø Kunsthal, der vises t.o.m. 13. januar. Det samme gælder BIG ART af Bjarke Ingels Group på Kunsthal Charlottenborg. Her kan du samtidig gyse over menneske-huset skabt til Lars von Triers ‘The House That Jack Built’.

4) Kvindernes surrealisme på GL. STRAND

Vi gav udstillingen 5 hjerter og skrev bl.a. “En farvestrålende 3-retters menu kan nu bjergtage beskuerens øjne på GL. STRAND. Vi føres rundt i et univers af nøgne kroppe, maskiner, skruer, piber, glas, fisk, briller, sakse, ure, flasker, trapper, øjne, stearinlys, sytråd, hænder og flammer.”

Læs eller genlæs anmeldelsen her…

3) Vincent van Gogh på ARKEN

Vi gav udstillingen 6 hjerter og skrev bl.a. “ARKENs store Vincent Van Gogh udstilling, hvor vi præsenteres for 39 værker fra den produktive kunstners side. Vincent van Gogh kunne andet end at hugge sit øre af og var faktisk kun produktiv de sidste 10 år af sit liv.”

Læs eller genlæs anmeldelsen her…

2) Odilon Redon på Glyptoteket

Har lige genset udstillingen, da jeg til ferniseringen, pga. de mange mennesker, havde svært ved at trænge ind i Odilon Redons (1840-1916) forunderlige univers. Udstillingen har undertitlen ‘Into the Dream’, og det er en næsten uvirkelig oplevelse at gå rundt blandt hans værker fyldt med drømmevæsner og fortolkninger af den klassiske mytologi. Snyd dig ikke selv for udstillingen og husk audioguiden.

Læs mere på Glyptotekets hjemmeside

1) Månen – fra den indre verden til det ydre rum

Foto: Fritz Lang

Udstillingen jeg mangler. I år (dvs. 2018) er det 50-året for den første bemandede månelanding (ingen konspirationsteorier, der taler mod dets rigtighed her). Jeg glæder mig vildt til at se ‘Månen – fra den indre verden til det ydre rum’, der forsøger at tegne et mangefacetteret portræt af Månen og dens betydning i den moderne kultur.

Læs mere på Louisianas hjemmeside

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

80ér fryd med Gents