Til DMA Jazz 2018

Johans virkelige hændelser

johans-virkelige-haendelser-topbillede

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

Endelig kom børnebogen, vi alle har gået og ventet på, af multikunstneren Johan Deckmanns hånd.

‘Johans Virkelige Hændelser’ trækker den nysgerrige læser igennem et broget univers og mangeartet persongalleri fra kunstnerens barndom. Bogen er rigt illustreret af ingen ringere end Alexander Wybrandt, der med sin geniale streg bringer fortællingernes pointer ud til læserne.

indledning Johans virkelige hændelser

Vi kommer omkring mangt og meget i Johans erindringer. Vi møder den piberygende læderskolelærer Berit, der fortæller grumme og morbide gyserhistorier for eleverne, så virkelighedstro at de bliver, ikke bare bange, men rigtig bange. Vi møder Johans Moster Ester. Vi følger med Johan til tandlægen, hvor nåle og boremaskiner er i spil. Udover det, bliver der suttet på sild, smuglet dyr, stjålet stokke, kørt i dødsdrome, skyllet puddelhund ud i toilettet. Alt det, og meget mere, byder den 25 siders bog på.

Et gennemgående tema hos den alvorlige og eftertænksomme dreng, er frygten for at komme galt af sted, og miste livet. Mottoet ?…..for det kunne man jo dø af….? binder oplevelserne sammen.

Hvert kapitel slutter med en morale på et par linjer, der i bedste Windingske stil ?taler op? til børns sorte ironi og humor. Eksempelvis slutter historien om Moster Ester drillesygt af med belæringen: ?Så husk, at du altid skal dele med andre. Så får du nemlig kun halvt så meget selv.?

Fra 12 år?

Bogen udgives som en del af Forlaget Lindhardt & Ringhofs Alinea læseklub serie. Den er henvendt til børn ?fra 12 år? og har fået ratingen ?Middelsvær-Sort Læseklub?. Der findes også opgavesæt til bogen, som kan downloades på linket herunder. Jeg tænker at aldersgrænsen ?fra 12 år?, er ment som en retningslinje, der sikkert lokker langt yngre børn til at bide skeer med bogen, hvilket jeg nemt tror muligt.

dyresmugler Johans virkelige hændelser

‘Johans Virkelige Hændelser’ synes også at rumme langt mere, end blot at være en bog som børn på fra 12 år kan læse på egen hånd. Bogen kalder på også at kunne være voksen/barn-samtalebog, hvor man som forældre kan læse et kapitel i bogen og derved selv komme i tanker om skæve episoder fra barndommen der måtte dukke op – som så kan give anledning til moro og debat barn og forældre imellem. Og endelig kalder bogens righoldige og morsomme illustrationer, på at kunne anvendes som pegebog for familiens mindste. Selv glæder jeg mig til, at bruge den som pegebog, for min toårige nevø Elliotto.

Der er sågar opgaver til bogen, som du kan downloade her…

Nu kan vi kun, med sommerfugle i maven, tilbagelænet sidde og vente på 2’eren.

Vejledende pris: 249,-
Bogen kan bl.a. købes hos SAXO.

Værd at vide:

Johan Deckmann
johandeckmann.com
instagram.com/johandeckmann

Tegner Alexander Wybrandt: wybrandt.com


Indlægget er skrevet af gæsteskribent: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.
Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til DMA Jazz 2018