Koncertanbefaling: De efterladte på Huset

Lukas Graham på Viva – koncertanmeldelse

Da jeg ankom til Viva lidt i 22 var køen til koncerten foruroligende lang. Den snoede sig rundt i Vivas gård og ud på Maren Turis Gade, hvor folk stod på det modsatte fortov op mod Bispensgade. Efter 45 minutter blev dørene lukket, og en tredjedel af de ventende måtte erkende, at de var kommet for sent.

Viva var pakket med 100% dedikerede fans, der leverede en piftende, hujende og klappende velkomst, som fik ens trommehinder til at blafre, da Lukas Graham og hans tre mand store band, stillede sig op på den lille scene bagerst i lokalet. Der var pres på, og nogle havde valgt at sætte sig på tværbjælkerne under loftet, alle ville se og være en del af festen.

Ordinary Things

Lukas lagde ud med nummeret Ordinary Things og stor benovelse over at så mange var troppet op. Han behøvede næsten ikke at synge versene, publikum kunne dem udenad. Det gamle trægulv gyngede under en, og kroppen sitrede over den store samhørighedsfølelse, der var mellem dem på den ølkassehøje scene og os, som stod en armslængde derfra.

Lukas er ellers i sig selv ikke meget af et syn, lille, bleg og hvis eneste træningsform, ifølge ham selv, er at vedligeholde sin bodegamuskel, men han kunne synge undertøjet af de fleste kvinder i lokalet. Musikken er klassisk soul med en enkelt afstikker til noget, der lød som taget fra Guru Jazzmatazz.

Hvor sidder sjælen?

Soul musik er en fascinerende musikgenre. De fleste kan sikkert lære at blive musikere med nok træning, men soul hvor sidder den? Jeg tror det er et swing, en følelse, som ikke kan tillæres, det er noget man har eller ikke har – hvorfor er der ellers så få af dem? Lukas er utvivlsomt en af de udvalgte, har både soul og stemmen at lege med, et fintunet instrument som han uden besvær behersker.

Selve teksterne er temmelig jordnære. De handler om at drikke rødvin med en potentiel kæreste, om at komme fuld hjem fra byen osv.  Det er ikke langt fra Rasmus Seebachs tekstunivers, udover at der synges på engelsk. Og sikkert også derfor at alle kunne synge med på de tre kendte omkvæd fra ‘Ordinary Things’, ‘Drunk in the Morning’ og ‘Criminal Mind’. Vi fik også smagsprøver fra den kommende debutplade. Numrene virkede ikke så skarpe som de førnævnte, men vi får se, når pladen udkommer.

Mindeværdigt

Koncerten tog 45 minutter. Takket være publikum, et velspillende band og Lukas Grahams glæde over modtagelsen var koncerten én lang optur, som jeg sent vil glemme. Til alle jer, der gik forgæves, så annoncerede Lukas, at han spiller på Skråen til foråret, det bliver fedt, men næppe helt det samme.

Værd at vide

Hjemmeside: lukasgrahammusic.com

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koncertanbefaling: De efterladte på Huset