Bauhaus-Archiv i Berlin

Museum der Dinge

Museum der Dinge Kulturformidleren 1Museum der Dinge Kulturformidleren 2Museum der Dinge Kulturformidleren 3Museum der Dinge Kulturformidleren 4Museum der Dinge Kulturformidleren 5

Museum der Dinge er en underlig størrelse. Omkring 40.000 objekter fra det sidste århundrede placeret i glasskabe. Bag ruderne befinder sig alt muligt: Legetøj, kaffestel, køkkensager, elektronik, souvenirs osv. Det er ikke nødvendigvis sjældne ting, og det kan være svært at finde logikken i, hvorfor det, som man beskuer, er valgt og ikke noget andet. Selve tingenes opdelingen er ikke foretaget kronologisk eller eksempelvis efter mærkevarer, men i stedet opdelt efter farver og, hvad man på museet har følt for. Og denne opdeling føles, som beskuer, på sin vis logisk

Da jeg først hørte om museet lød det som, at der her var tale om en smågal amatørsamlers rodekasse. Men det er et meget pænt og stilrent museum, og der en mening med det. Tiden bevæger sig jo unægteligt, og det at se en gammel Braun elpisker, der stod i mit barndomshjem og som jeg eller havde har glemt, frembragte ved gensyn tanker og følelser, næsten stærkere end dem jeg kan opleve på et kunstmuseum.

Det er let at forstå, hvorfor kunstnere og designere holder af at besøge stedet for at finde inspiration. Selv var det ikke svært at se, ved at betragte Brauns enkle design, hvor meget Apple har ladet sig inspirere af (taget fra) deres produkter.

Museum der Dinge er ikke noget stort museum, så besøget behøver ikke at tage mere end en halv time. Bor du ikke i Kreuzberg vil jeg anbefale en tur til stedet med museet som mål, da der er mange spændende butikker og caféer i området omkring Oranienstraße.

Værd at vide

Museum der Dinge
U-Bahn station: Kottbusser Tor
Oranienstraße 25, 10999 Berlin
Hjemmeside: www.museumderdinge.de

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bauhaus-Archiv i Berlin