Rød som himlen

Øjnenes Kedsomhed

Advarsel!! Spoiler alert

Nogle film holder jeg ikke af, som for eksempel de evindelige fortsættelser på middelmådige Blockbuster film. Andre film ønsker jeg at holde af. En film som Øjnenes Hemmelighed var inden jeg satte mig biografsædet en sådan film.

En Argentinsk thriller, som oven i købet er en Oscarvinder, det lød lovende. Desværre er der ikke meget at holde af.

Spændingfilmens konventioner

Filmen foregår i nutiden med en parallel historie i 1974. Det handler om et uopklaret mord og uforløst kærlighed. Det er i sig selv forfriskende med en thriller som ikke er et produkt af Hollywood. Imidlertid er der i thrillergenren en masse rammer som er blevet fastsat og forfinet gennem filmhistorien. Hitchcock indførte begrebet suspense og efter The Usual Suspects har vi vænnet os til at der altid er tvist til sidst. Med andre ord ?Intet er som det ser ud til at være?.

Fra høje forventninger til skuffelse

I Øjnenes Hemmelighed er alt imidlertid nøjagtigt som det ser ud til at være. Morderen afsløres ved at han på fotografierne kigger intenst og længselsfuldt på den myrdede. Og han bliver senere i fangenskab afsløret ved at den kvindelige hovedperson, hånligt hævder, at morderens tissemand er alt for lille til at forvolde så stor skade på den stakkels myrdede kvinde hvilket får manden til at gå amok i såret stolthed. Det er set før og meget mere troværdigt, det er klodset og bøvet.

Det kunne være til at leve med hvis kærlighedshistorien havde noget spændende at byde på. Det har den ikke! Personerne mangler dybde og vi får ikke nogen forklaring på at den mandlige hovedperson ikke blot kan tage sig sammen og betro sin kærlighed til den kvinde han elsker. Filmen er kort sagt kedelig og forudsigelig.

Kun én scene

Der er kun en scene der er værd at fremhæve, den er fra den første del af filmen, inden filmen taber pusten. Et fantastisk one shot, men det kan Du se her:

At filmen vandt en Oscar skyldes ifølge flere anmeldere geopolitiske forhold. Det burde have været det Hvide bånd af Mikael Hanneke der vandt. Hvis Du ikke fik den set, så lad pengene trække renter 14 dage i banken og glæd dig over at filmen får repremiere i Biffen den 24. juni.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød som himlen