På klub

Det er Hitcockian

The 39 Steps (1935)

The 39 Steps (1935)

Jeg er kæmpe fan af Alfred Hitchcock (1899-1980). Når det gælder agent- og spændingsfilm med twists drager jeg automatisk sammenligner. Det samme gør instruktøren af filmen sikkert, for Alfred Hitchcock var mesteren af suspense.

Du kender nok ‘Psycho’, ‘North by Northwest’ (‘Menneskejagt’ på dansk) og ‘Fuglene’. Min favorit er ‘Vertigo’, som jeg har set utallige gange – titlen er i den grad passende. Flere af hans tidlige film (fra inden han flyttede fra England til Hollywood) kan du finde gratis, da Copyright er ophørt. 🙂

Ikke underligt har hans betydning bevæget sig uden for filmmediet. Når referencerne er tydelige kaldes det “Hitcockian.” Min seneste virkelig gode i oplevelse med det mærkat har været på min iPhone.

Over the alps

Over the alps king of the mountains

Udviklerne af ‘Over the Alps’ kalder selv spillet for “a Hitchcockian World War Two spy thriller.” Historien er, at du er en engelsk spion i starten af 2. verdenskrig, som forsøger at komme ud af Schweiz uden at efterlade spor. Men det er svært, når du omringet af dobbeltagenter, femme fatales og har politiet i hælene.

Gameplayet minder om de gamle papir vælgebøger, hvor du ikke læser bogen fra A til Å, men må træffe valg, som leder dig til en anden side i bogen. I stedet for sideskift, er det så frimærker.

Grafikken er charmerende – minder om gamle postskort – og musikken sætter den rette stemning. Enkelt, men det er også den velskrevne historie som bærer oplevelsen. Spillet kan klares på en dag i skyggen, men så snart jeg var færdig havde jeg lyst til at spille det igen – for alle valg har konsekvenser.

Jeg har spillet det via Apple Arcade, der koster 39 kr. om md., og fungerer super godt på iPhone, men spillet kan også købes på Steam.

Den vilde jagt fortsætter

Jeg har haft lyst til at forblive i Hitchcock stemning. Alle hans film var bygget på bøger, og jeg er godt igang med ‘De 39 trin‘ af John Buchan på lydbog. En herlig omgang agent-ramasjang, perfekt til min sommer. 🙂

Læs også: De 39 Trin i Tivoli.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På klub