Det bedste radiodrama

På klub

På klub under COVID-19 Foto: klunkerkranich.org

Foto: Klunkerkranich

Så gik de første måneder med COVID-19. Hvad jeg troede, at jeg ville bruge al min isolationstid på, i forhold til hvad jeg brugte den på, er to forskellige ting.

Afsløret af tiden

Nej, jeg begyndte ikke at læse Søren Kierkegaard. Hans værker står stadig på bogreolen og håner mig for mit sløvsind. Og nej, jeg fik ikke genset Krzysztof Kieślowskis og Akira Kurosawas film. Mit hovedet var længe som grød, når det gælder den slags. Lige med undtagelse af historiebøger om Den spanske syge og den sorte død, som jeg med lydbøger i ørerne faldt i søvn til. Morbidt ja, men på en eller anden mærkelig måde beroligende.

Til gengæld har jeg fået danset, og det en hel del. Flere aftener en time, ofte to timer. I starten var jeg også en smule nervøs, når naboerne på den anden side af gården brugte minutter på at kigge min vej – det er er jeg nu fuldstændig ligeglad med. Jeg foretrækker at opleve musikken ude – men er du vild, hvor har der været – og er der mange live koncerter og DJ sessions – fra hele kloden lige nu.

United we stream

unitedwestream.org begyndte i Berlin, men projektet har nu bredt sig rundt i verden. Formålet er at skaffe penge til berørte spillesteder, tekniske producenter, kunstnere og kunstnere. Alene i Berlin er over 9.000 personer berørt økonomisk pga. klubberne holder lukket. Stockholm er – sammen med pt. 48 andre byer – også kommet med i det fine selskab – mærkeligt nok ikke København. United we stream er super flot produceret, bedre end bl.a. Reffen live og Cph Deep, hvilket skyldes at Europas kulturkanal, Arte, står for produktionen.

Jeg har flere favoritter i den kæmpe pulje – live stream hver dag fra kl. 19.00 til 24.00, gør det umuligt at følge med. 🙂 Det koster gratis, men er ikke gratis, og du kan støtte med det du har.

Se første time med David Silver & Juli N More. 

Se Anja Zaubes set – den sidste time – kan jeg ikke side stille til.

Klunkerkranich

Ikke langt fra hvor vi boede i Berlin, ligger Klunkerkranich. Deres live-sessions ligger før (omkring kl. 16.00) United we stream i weekenden, og leverer lyden af sommer, mens kameraet panorerer ud over Berlins tage. At befinde sig på samme tid, under samme sol, men flere hundrede kilometer væk, giver en følelse af forbundethed, som jeg ikke oplevede før Covid-19.

Videoerne ligger spredt rundt på YouTube. Jeg ser med på Klunkerkranich Facebookside. Støt dem ved at købe merch på klunkerkranich.org.

Digital Mirage Festival

Første live-stream festival jeg deltog i var Digital Mirage Festival, der varede tre dage. Et af de første – og absolut bedste – act var Kaskade. Derefter gik, der lidt for meget EDM i den. Digital Mirage afholdes igen fra 12. til 14. juni 2020.

Boiler Room: Streaming from Isolation

Den sidste kanal på listen, men med nogle heftige navne bl.a. Disclosure og Four Tet.

Hvad har du lyttet til? 🙃

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det bedste radiodrama