Tove Kurtzweil. Hvorsomhelst og intetsteds

Robert nomineringsfrokost 2018

Hvem har ikke lyst til en lækker frokost på Tivoli Hotel & Congress Center sammen med en masse kendte filmfolk? 😉 Jeg sagde i hvert fald med det samme ja, da jeg blev inviteret til Robert nomineringsfrokosten i søndags.

Anledningen var at Robert prisuddelingen bliver afholdt den 4. februar. I den forbindelse er det en tradition, at de nominerede inden da samles til en uformel nomineringsfrokost, hvor Filmakademiet – der står bag Robert Prisen – benytter lejligheden til at hylde alle nominerede + afslører hvem årets vært bliver til prisuddelingen. En af tankerne bag nomineringsfrokosten er sikkert også at fasttømre sammenholdet filmfolket imellem – for der er jo kun én vinder inden for hver kategori den 4. februar. Der var i hvert fald en utrolig behagelig stemning, hvilket helt sikkert også skyldes det uformelle tidspunkt.

Jeg ankom kl. 11.00. Hvis jeg havde været den eneste som var inviteret til at dække begivenheden, var tiden blevet lang inden det store fællesfoto kl. 13.30. Men ud over mig var der fotografer, journalister og bloggere fra bl.a. BT, Billed Bladet, Se & Hør samt Filmmagasinet Nosferatu. Det er altid hyggeligt, og hvor jeg af og til oplever at skulle kæmpe med gamle kulturinstitutioner (eksempelvis om en akkreditering), er der slet ikke noget af den slags os medier imellem. Dejligt!

Robert prisuddelingen foregår samme sted søndag den 4. februar. Showet starter kl. 17.30 og kan livestreames på blockbuster.dk/robertprisen, hvor du også kan stemme på, hvilken film der skal modtage publikumsprisen. Jeg er så heldig også at være inviteret til selve prisuddelingen, så hold øje på Kulturformidlerens Instagram.

robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 3robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 8robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 1robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 3

Hvor jeg holdt til 🙂

robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 4

Kim Magnusson, formanden for det danske filmakademi

robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 6

Næsten alle de nominerede. Desværre manglede bl.a. Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm

robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 7

robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 5

Årets vært: Paprika Steen

robert nomineringsfrokost 2018 - kulturformidleren - 9

Topscoreren i år er ‘Underverden’ med 14 normeringer. En klassisk selvtægtfilms, uhyggeligt godt lavet og skræmmende aktuel. Dar Salim (til højre) fortjener virkelig en pris for bedste hovedrolle.

Værd at vide

Robert Prisen / Danmarks Film Akademi
Hjemmeside: filmakademiet.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tove Kurtzweil. Hvorsomhelst og intetsteds