Weekendens koncerter i Aalborg

I don’t mean a thing AND it ain’t got that swing.

”Temple, autention, imortality, unknowing, of breath …” mumler Torben Ulrich i mikrofonen.

Kan man som musiker bevæge sig op på så højt et stadie, at man kan smadre alt og bygge det hele op igen, finde uomgængelige referencer som lader alle os andre stå måbende i mørket, mens vi prøver at forstå?

Lytteudfordring

Jeg prøver at lytte, men søger konstant efter vellyden i Torben Ulrichs og Søren Kjærgaards spil. Holder mest af den stille klimten på flyglet, som lyder som Erik Satie og minder mig om te og klassisk musik om morgenen. Når Torben Ulrich kradser flyglets strenge lukkes lyden ude, og jeg venter igen på harmonien.

En stiller, i rummet mellem to numre, spørgsmålet: ?Udfordrer i jer selv eller os, musikken er jo svært tilgængelig?? Torben Ulrich svarer: “Vi ved ikke hvad der melder sig. Enten synes man noget eller ikke. Man mødes med noget man ikke er bekendt med?. Søren supplerer med: “Nøgent og uspoleret. Musikken er forskellig fra aften til aften, der kommer nemlig andre lyde, eksempelvis fra mobiltelefoner eller kasseapparatet. Vi kommer ikke for at provokere!?

Spoleret viden og spørgsmål

Så er der igen pause og vi er velkomne til at sige hej. Taler med Søren, stiller spørgsmålet om hvordan musikken kan være uspoleret, når de som musikere ikke kan undgå at spolere musikken med deres viden (Søren er uddannet jazzpianist). Søren siger, at han ikke brugte ordet spoleret.

It don’t mean a thing AND it ain´t got that swing.

Torben Ulrich putter mikrofonen ned i et langt plastikrør, for at finde ud af hvor langt ned mikrofonen kan komme før den ikke længere kan opfange lyden af hans stemme?

Tabt i ord

De taler meget. Torben Ulrich fortæller at de er inspirerede af dadaisterne som dukkede op i Berlin i 1910´erne plus lyddigtning, Wassily Kandinsky og John Cage. Det er den koncert jeg har været til hvor der er blevet talt mest mens jeg har forstået mindst. Jeg tror ikke på de rene, nøgne og uspolerede improvisationer. Mener at der altid vil finde en søgen sted efter melodier, bevidst eller ubevidst.

Da jeg bevæger ud af Studenterhuset, ud i regnen, spørger en kvinde mig, hvordan jeg vil anmelde koncerten. Svarer at jeg blot vil skrive det jeg oplevede.

Værd at vide

Søren Kjærgaard
Hjemmeside: sorenkjaergaard.com

1 kommentar

  • Fedt fanget! Det må have været en skør oplevelse… Jeg er enig i, at det er svært ikke at lede efter harmonier for at forstå hvad det er der sker, men det lader til at have været en aften hvor man bare skulle give slip 🙂 God historie!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendens koncerter i Aalborg