Filmmuseum - Deutsche Kinemathek

Ud og drikke i Berlin

Nu hvor jeg har været bosiddende i Berlin i over en måned, tænker jeg, at det må være på tide at formidle nogle af de steder, hvor jeg tager og får en kop kaffe eller øl.

Har du kun få døgn, vil jeg ikke anbefale at halse rundt efter dem alle. Dels fordi at Berlin jo er en stor by man hurtigt kan fare vild i, dels fordi fordi at byen råder over et kæmpe udvalg af barer, caféer og spisesteder. Jeg har endnu ikke fået en dårlig kop kaffe eller et ringe måltid. Men tag turen ud til Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Kreuzberg, Neukölln etc., så er priserne rimeligere end ved Potsdamer Platz, Unter den Linden og Charlottenburg.

Kneipe

Kneipe - Ud og drikke i Berlin

Åben sidst på ugen fra aften til sent. Hyggeligt dystert med den samme kneipe-mutter, som står bag baren hver nat. Og når hun ikke befinder sig der, er det sammen med gæsterne i rygelokalet bagved. Et af de steder, der for mig er umiskendeligt Berlin. Man får en idé til en bar og fører den ud livet! Så laver man et skilt i form af en lampe, hvor bogstaverne skrives med sort tape. Hvor svært kan det være?

Dirschauer Str. 16
10245 Berlin

Books & Bagels

Coffe and bagels - Ud og drikke i BerlinMit valg når jeg trænger til ro, wifi og en kop kaffe. Kaffen er bedre på Silo, som befinder sig i nærheden. Men her kan jeg sidde blandt bøger og falde hen mens sporvogne, billister og fodgængere holder pulsen på Warschauer Strasse.

Warschauer Strasse 74
10243 Berlin

Kino International

Kino International - Ud og drikke i BerlinJeg er verliebt i Kino International! I den smukke gamle DDR biograf fra 60erne råder en særegen stemning af fortid og regelstyret tomhed. En tomhed, der møder byens nu afslappede publikum, som ikke er bange for at flytte om på stolene, så man med en øl i hånden og fødderne placeret på en radiator kan kigge ud på Karl-Marx-Alle.

Biografen viser naturligvis også film. OMU = Originalsprog med tyske undertekster.

Karl-Marx-Alle 33
10178 Berlin
www.kino-international.com

Hops & Barley

Hops & Barley - Ud og drikke i BerlinHops & Barley råder over et mikrobryggeri -dem er der ikke så mange af i Berlin. Ølpriserne er næsten urimeligt billige ifht. at det er hjemmebryg, og deres øl er fremragende! Gå efter deres specialpils, der pt. koster 3,5 ? for 1/2 l. Stedet i sig selv er værd at besøge med dets klinker på væggene og små rum.

Wühlischstr. 22/23
10245 Berlin
www.hopsandbarley-berlin.de

Cafe Cinema

Cafe Cinema - Ud og drikke i BerlinHackesher Markt er S-Bahn stationen, man tager til når museumsøen skal besøges. På den anden side af station ligger der flere mondæne concept stores, bl.a. en Katjes Cupcake butik!

Har du brug for at komme væk fra al den glitrende materialisme, kan jeg anbefale at søge ly i Cafe Cinema. Her sidder Berlinerne og læser aviser og bøger i mørket, mens tidlig Nick Cave flår i højtalerne. Stedet åbnede lige efter murens fald og er områdets ældste café. Fortiden holdes i ære ved, at man har opklæbet østeuropæiske filmplakater fra før 1989.

Rosenthaler Straße 39
10178 Berlin

– Anbefalinger til spisesteder følger

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Filmmuseum - Deutsche Kinemathek