To udstillinger på Charlottenborg: 'An Age of Our Own Making' og 'Museum Pist Protta'

Anbefalinger til Kulturnatten 2016

Jeg har været igennem den meget(!) lange liste over arrangementer til Kulturnatten 2016, og kommer her med et par anbefalinger til din færd under Kulturnatten 2016. Det har været svært at vælge, så listen er lidt lang.

Hvis jeg får vredet armen om på ryggen og (med den anden arm) skal pege på en top tre, så er det noget á la: 1) Lydvandring i Nordvest, 2) Glyptoteket på en ny måde og 3) lyd, lys og grafitti ved Bispeengbuens Genbrugsstation. Læs mere om de tre og mange andre gode bud herunder.

NB. Din huskeliste til Kulturnatten er: køb et kulturpas, medbring en fuldt opladet telefon til at tjekke program, tage fede billeder, streame fx lydvandringer m.v. – og husk et par høretelefoner!

Aftenens anderledes bud

ARC på Kulturnatten - Billedet er venligst lånt af Amager Ressource Center

ARC på Kulturnatten – Billedet er venligst lånt af Amager Ressource Center

Bispeengbuens Genbrugsstation – ARCtiver dine sanser med lyd, lys og grafitti 

Tunellen ?Horisonten? ved Bispeengen Genbrugsstation er et Gesamtkunstwerk af graffiti, lys og lyd i en fortælling om storbyens puls med mennesker, monumenter og affald. Få en storbyoplevelse udover det sædvanlige, når lyset og elementerne i maleriet skifter i takt til Bwoy De Bhajans lydkollager. Hans musik er produceret ved at sample hverdagslyde til eventyrlige melodier. Du kan få lov at danse rundt i din egen verden, mens du uforstyrret lytter til musikken via høretelefoner som ARC udlåner i bytte for et ID.

Find mere information her, og husk ID til lån af de trådløse høretelefoner, så du kan få den fulde oplevelse.

Center for Bevist Sundhed – Chokolademeditation 

Tør du nyde igennem?

Nydelse er sundt for hjernen og modvirker bl.a. stress og overspisning. Jo bedre du er til at nyde, des lettere at du ved at holde dig sund og slank.

Chokolademeditation er meditation på spisning af chokolade. Du får et stykke lækker chokolade, som du bliver instrueret i at spise med bevidst nærvær. Det omfatter fuld accept af sanselighed og nydelse. Du lærer at fylde dit sind helt med chokolade. Og ikke kun din mund og mave.

Find mere information her.

Kultur N – Aquasounds 

Undervandskoncert, chill og gus! Kom til en sand treat, når Kultur N i samarbejde med den lokale iværksætter Steffen Johansen, Hillerødgade Bad til et vådt, mørkt, musikalsk og sanseligt chill-out. Efterårsmørket sænker sig over svømmehallen og Kulturnatten indtager den i selskab med flydende farvede lysæg, undervandshøjtalere, beats og lydcollager. Liveacts bliver annonceret senere.

Find mere information her.

 

Uhyggelige indslag til din Kulturnat

Kuplen på medicinsk museion

Kuplen i auditoriet på Medicinsk Museion er inspireret af Panthenon i Rom. På Kulturnatten kan du høre godnathistorier for voksne i dunkel belysning.

Kulturcentret ASSISTENS – Lyd og Lys i Natten

Shakespeare indtager Assistenskirkegården. I samarbejde med skuespillere, sangere og musikere – og under instruktion af dramaturg og teaterinstruktør Lars Kaaber – møder publikum det overnaturlige. Kirkegården bliver indtaget af ånder, spøgelser, feer, mærkelige dyr og andre væsener. Du kan opleve scener fra Shakespeares klassiske værker Hamlet, Macbeth og Lige for lige.

Find mere information her.

Medicinsk Museion – Dunkle godnathistorie (mest for voksne) 

Forfatteren Oscar K læser dunkle godnathistorier for voksne i museets dunkle auditorium. Du kan høre uddrag fra blandt andet bogen “De syltede børn” – og så er der ellers lagt op til kuldegysninger.

Find mere information her.

Rigsarkivet – Nat på arkivet 

Rigsarkivet lover uhygge og gys for både store og små, når de åbner op for NAT PÅ ARKIVET til Kulturnatten 2016. Du kan komme på rundture og hør uhyggelige beretninger fra Danmarks historie, mens du oplever de stemningsfyldte kulisser. Du kan også få hjælp til at finde din egen slægtshistorie i vores slægtsforskningsværksted.

Find mere information her.

Et sjælendt indblik i den kunstneriske proces

Statens Væksteder for Kunst åbner dørene til værksteder og atelierer under Kulturnatten

Statens Væksteder for Kunst åbner dørene til værksteder og atelierer under Kulturnatten.

Statens Værkstæder for Kunst – Bagom kunsten 

Se kunsten blive skabt på en enkelt aften på Statens Værksteder for Kunst. Dørene bliver åbnet til værksteder og atelierer og indbyder til dialog med de arbejdende kunstnere midt imellem materialer, maskiner og værktøj. Der er rundvisning i huset en gang i timen, men ellers kommer du bare dumpende.

Find mere information her.

UNDERBROEN – En aften i DIY-kulturens tegn

Oplev et utraditionelt værksted og prøv kræfter med 3D-printere, laserskærere og arbejd med simpel elektronik, lodning og produktdesign. Du kan også få lov til at arbejde i UNDERBROENs grafiske værksted, hvor du kan arbejde med traditionel trykkekunst på den gamle støbejernstrykpresser.

Find mere information her.

Udforsk noget ukendt, eller oplev noget velkendt på en ny måde

Stjernekiggeri på Kulturnatten

Tag ud og kig på stjerner til Kulturnatten 2016. Astronomisk Selskab åbner op til den gamle observatoriumsbygning lige ved Botanisk Have.

Astronomisk Selskab – Stjernehimlen over København

Astronomisk Selskab åbner observatoriebygningen, hvor den store linsekikkert fra 1895 står. Besøgende vil få mulighed for at kigge på stjerehimlen, samt se Månen og et fænomen som dobbeltstjerner.

Find mere information her.

Biblioteket på Rentemestervej – Lydvandring i det nordvestlige nattemørke med MYRKR

“Hvordan påvirker mørket dig, når du guides af mørkeaktivister?” – Det er, hvad lydvandringen i NV skal forsøge at besvare. Du kan få nye perspektiver på mørket fra en arkitekt, en jordemoder, en forkæmper mod lysforurening, en shaman og en blind musiker. Ordene om mørke smelter sammen med IKIs korsang, der er improviseret i mørke og om mørke. Lydene fylder dine hovedtelefoner, imens MYRKR viser vejen rundt på kendte (og måske ukendte) steder i byen.

Du streamer lyden via din egen telefon – husk applejuice og høretelefoner!
Find mere information her.

Glyptoteket på en ny måde

Glyptoteket har flere spændende arrangementer på programmet. Jeg synes helt sikkert, at du skal tjekke ‘Oversanseligt’ og ‘Overvældet’ ud. Ved ‘Oversanseligt’ får du lov til det allermest forbudte: at røre skulpturerne! Hvor fedt lyder det ikke lige? Du får et par specielle handsker på, og så er der ellers lagt i kakkelovnen til en sanseoplevelse af dimensioner. ‘Overvældet’ foregår på Glyptotekets fine tagterrasse, hvor du kan få lov at lægge dig til rette under det åbne himmelrum, mens du lytter til oplæsninger af historier om det uendelige univers.

Find mere information her.

 

Andre nævneværdige oplevelser under Kulturnatten 2016

Arkitektforeningen – Om hvordan København er blevet forandret med arkitektur de sidste 20 år: mere info her.

Besøg gangbroen bag Egmont Uret, Egmont Huset: mere info her.

Byvandring i buslinje 4A: mere info her.

Love & Human Rights på VerdensKulturCentret: mere info her.

Maskiner uden mening på Storm P. Museet: mere info her.

Spil computerspil på Dansk Industris facade: mere info her.

Vor Frue Kirke byder på Kulturnatskoncert med Københavns Drengekor: mere info her.

Warehouse9 inviterer dig til at spille med ved arrangementet ‘Minecraft din by’: mere info her.


Kulturpasset koster kr. 90 kroner, og du kan købe det i alle 7-Eleven i hele hovedstadsområdet, samt på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg. Børn under 12 får automatisk gratis adgang til events under Kulturnatten, men de kan få et Kulturpas gratis, hvis de ønsker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To udstillinger på Charlottenborg: 'An Age of Our Own Making' og 'Museum Pist Protta'