Mandrillen lever!

BENNY – Livet er ikke det værste man har

En aften med Benny AndersenEn aften med Benny Andersen

♥︎♥︎♥︎♥︎

Ostemad. Nina. Kaffe. Hvis en dansker siger disse tre ord i samme sætning, er de fleste klar over at vi er i gang med Benny Andersens digterskab.

Teater Optimis sætter i deres forestilling ‘BENNY – Livet er ikke det værste man har’, fokus på den danske nationaldigter. I to gange 40 minutter, kommer vi omkring bare lidt af det vi husker Benny Andersen for. Man er i godt selskab og keder sig ikke i dette 2-man-show.

Vi kommer ikke blot igennem en masse udenadlærte tekster, men får en levende kronologisk gennemgang af Benny Andersens liv, lige fra barndommen i Søborg og Vangede, til Hjortekærsvej i Kongens Lyngby og Barbados. Livet rummer op og nedture for alle, og altså også Benny Andersen. Vi følger hans indledende digterskab, hvor udgivelserne lader vente på sig, og undertiden må han ernærer sig selv og familien, med opgaver som barpianist rundt i hele Skandinavien. Senere melder der sig en skilsmisse, en ny kærlighed, et dødsfald, og endnu en ny kærlighed. Og gennem årene har en flaske spøgt i baggrunden.

De to herre på scenen trækker publikum med hele vejen med få rekvisitter, og den kronologiske gennemgang af livets både god og mindre gode luner, bidrager til dybden af teksterne, hvor naturligvis ‘Svantes lykkelige dag’ og ‘Vennesangen’ er de mest kendte. Senere møder vi Chyntia ‘Rosalinda’ fra Barbedos, som får en stor kærlighedserklæring i den kendte sang af samme navn.

Om Metronomen på Frederiksberg er valgt ud fra des charme, til opsætningen tror jeg næppe. Smøgens Vise-Vers-Hus i Tivoli ville have passet bedre, men så igen har Tivoli valgt at rive det gamle legendariske spillested ned til fordel for servering af tyske øl. Alting skal hænge sammen, og da forestillingen er så god som den er, hjælper det til at abstraherer fra stedets manglende charme, og samtidig kan man så nyde forfriskningen som billetten inkluderer.

Dygtige folk

Sangeren og skuespilleren Allan Høier, har medvirket i en lang række sammenhænge. Mange af dem er i Teater Optimis regi, hvor også PH, Bellman, Emma Gad, Halfdan Rasmussen og mange andre er blevet fortolket under hans kyndige hånd.

Allan Høier flankeres af Erik Axel Wessberg på guitar, som har en lang erfaring bag sig bl.a. som komponist og kapelmester og har medvirket i forestillinger sammen med Susanne Breuning og Ulla Henningsen.

Værd at vide

Spille datoer: 7. november – 1. december 2019.

teaterbilletter.dk/forestillinger/benny-2/

Medvirkende: Allan Høier, Erik Axel Wessberg
Instruktør: Bo Skødebjerg
Dramatiker, forfatter: Allan Høier / OPtimis
Komponist Benny Andersen m.fl.
Producent: Teatret Optimis
Arrangør: Teatret Optimis

Tegning af Benny-plakat: Teddy Kristiansen


Indlægget er skrevet af gæsteskribent: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.
Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandrillen lever!