Ny podcast på gaden: Opera2Go

Det er blevet lidt af en modesag

Det var blevet lidt af en modesag at støtte kunsten og videnskaben…kongen (Frederik 5., 1723-1766) var fuldstændig klar over hvilken agtelse og popularitet, der kunne høstes gennem en rundhåndet kulturpolitik.

Citat er taget fra Thorkild Hansens bog ‘Det lykkelige Arabien’, der udkom i 1962. Bogen handler om Carsten Niebuhrs berømte ekspedition til det der i vore dage hedder Yemen. DR har lavet en god podcast episode om ekspeditionen: På kanten af verden.

Og hvor vil jeg så hen med det? Jo, at det er med kulturen som med moden, den skifter. I dag vil mange nok sige, at vi ikke har en rundhåndet kulturpolitik. Til gengæld er det igen blevet mode at bygge teatre og kulturhuse.

I sidste uge mødte jeg en kultur-trendsætter. En leder af en af de store danske virksomheder, der ikke blot samarbejder med eksterne kulturaktører, men også har valgt at ansætte en kulturchef i sin virksomhed.

Det synes jeg naturligvis er vanvittig interessant. For hvordan inddrager man kulturen i en kommerciel virksomhed? Jeg håber at få et interview, og holder indtil da navnet hemmeligt.

Jeg håber, at trenden i mellemtiden bliver til en modesag 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny podcast på gaden: Opera2Go