Lyden af sommeren 2020

Blixen, blinis og bobler

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

Fem måneder er der gået siden, at jeg sidst var ude i København for at opleve kulturen i levende live. Krydset i kalenderen var derfor næsten uvirkeligt, en smule forbudt, men også omgivet med længsel. Følelsen er uden tvivl langt større for skuespillere og kunstnere, der alt for længe har været væk fra rampelyset. 

Fyrskib XI

En dramatiseret oplæsning af Karen Blixen på et fyrskib var det helt rigtige sted at begynde forfra.

Blixen, blinis og bobler på fyrskibet 5Blixen, blinis og bobler på fyrskibet 2

Fyrskib XI ligger til kajs Frederiksholms Kanal 25A, tæt på Christiansborg. Midt i det gamle, fine København. Men også i en kanal befærdet med festglade københavnere sejlende i GoBoats, der mindede os om, at vi befinder os i 2020. Det lignede et postkort fra et af Københavns nu halvtomme souvenirbutikker.

Blixen

Blixen, blinis og bobler på fyrskibet 1

Vi var inviteret til ‘Blixen, blinis og bobler’ – en dramatiseret oplæsning af en af Karen Blixens tekster. Det store ikon inden for dansk litteratur kræver næppe nogen introduktion her. Kender du blot lidt til Karen Blixen, danner du sikkert billeder af hendes udseende og kan næsten høre hendes særegne stemme og diktion. Indrømmet, jeg var en smule forbeholden over, at en så kendt person skulle spilles af en anden. 

Læs også: Rungstedlund.

Blixen, blinis og bobler på fyrskibet 6

Skuespiller Annethia Lilballe introducerede sig selv som Karen Blixen og begyndte – efter at have gengivet Karen Blixens kendte name droppings – at fortælle ‘Babettes gæstebud’ i en kort version. 

Blinis og bobler

Det kan måske lyde en anelse kedeligt, det var det på ingen måde. For det første blev teksten gengivet smukt og overbevisende af Annethia Lilballe. Det kunne ikke andet end imponere,  som hun var inde i teksten – og det uden at det blev karikeret. For det andet leverede Helen Davis smuk harpespil til teksten. Sidst, men ikke mindst blev oplevelsen akkompagneret af blinis og champagne. I ‘Babettes Gæstebud’ er retten Blinis Demidoff en del af den berømte menu fra Café Anglais i Paris.

Blixen, blinis og bobler på fyrskibet 4

Fyrskibet gyngede let frem og tilbage, uden at nogle af os blev søsyge, men i stedet blev velbehageligt henført. Det var en skøn tilbagevenden til kulturen uden for hjemmets fire vægge. Forhåbentlig bliver der ikke flere nedlukninger, men gerne flere af disse intime øjeblikke med kunsten. 

Læs også: Livekoncerter, kunst og film mens COVID-19 raser.

Blixen, blinis og bobler på fyrskibet 3

Det er fem store hjerter herfra. Det sidste hjerte er forbeholdt Karen Blixen, for uanset hvor godt hun dramatiseres er der kun én Blixen. 

Værd at vide

Skæbnehistorier
facebook.com/liveoplevelse

Fyrskib XI
Frederiksholms Kanal 25 A, kajplads 130,
København K
fyrskibet.com

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyden af sommeren 2020