KULTURFORMIDLERENS PODCAST № 5

Claus Høxbroes 10 års jubilæumsshow & udgivelsesfest

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

Har du oplevet Claus Høxbroe på tæt hold blot én gang, så ved du at han er fuld af ord. Ord som bare skal ud! Han er så fuld af ord, at han står og tripper fra side til side inden han som en bokser, en ordbokser, langer dem ud over scenekanten. Og har du brug for at få det bekræftet, kan du tage et kig på hans liste af udgivelser. 20 er det blevet til på 10 år + over 2.000 oplæsninger i Danmark, Norden, England, Tyskland og Estland.

Beatpoet

?Beat? står der på hans ene kno, ?Poet? på den anden. Referencen er taget fra Beatgenerationen bestående af amerikanske forfattere, også kaldet beatniks, der især var fremtrædende i de sene 1950’ere og tidlige 1960’ere. Politiske budskaber var der nok af den gang, coolnes det samme. Marlon Brando bliver ofte sat sammen med den generation.

10 års jubilæum

Claus Høxbroe markerede sit 10 års jubilæum med en lille fest på Folketeateret. Som altid var det en meget underholdende aften. Der bliver ikke grint lige så meget, når man er i selskab med andre digtere som fx. Jørgen Leth eller Søren Ulrik Thomsen. For jokes bliver kastet ud til os i hurtigt tempo og rammer de forkert, ja, så rammer de næste nok rigtigt. Claus Høxbroe er nemlig også en gøgler, de danske digteres svar på professor Tribini.

Ordene blev hele aftenen akkompagneret af lyd og musik fra Oscar Gilbert, Jan Kaspersen, Årets længste dag, Umpff, med hvem han alle har spillet sammen med før. Størst blev det til sidst, da Lennart Ginman kom ind på scenen. Det svingede bare lækkert, og Claus´ ord fik en anden mere laid back rytme.

Claus Høxbroe er Claus Høxbroe

De tidligere gange, jeg har set Claus har været i Aalborg. Nu var det i København, der unægtelig er hans by; derfra hans digte udgår. Vi fik også historier fra provisen, Randers og Vejle stod denne gang for skud. Selv om jeg er dobbelt As forsvarer og har svært ved at imponeres af København ? så er det nu altid meget sjovt.

For Claus Høxbroe er bare Claus Høxbroe, og om han blev sendt i ord-eksil i Nordjylland – jeg tror ikke det vil ændre ham. Derfor føltes det heller ikke som om, at der blev lagt mere til ved at se ham i København, og respekt for det.

Mange ord

Til koncerten fik vi alle en goodiebag med hele to nye digtsamlinger ?Til døden skiller mig ad? og ?Barn af alfabetet?. En masse ord og efter min mening for mange ord. Jeg har i den forbindelse genlæst tidligere ? og mindre digtsamlinger ? hvor teksterne er kortere og er skåret bedre til. Flere af de nye digte virker som ufærdige noter og dagbogscitater. Alt for mange ord kan gøre, at vi som læsere og publikum parerer dem, og de ord, som værd at blive ramt af, ikke rammer rent.

Det er naturligvis skrevet af respekt for Claus Høxbroe og målt i forhold til ham selv. For Claus Høxbroe er som ingen anden og jeg glæder mig til at se ham mange gange igen.

Værd at vide

Hjemmeside: claushoxbroe.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KULTURFORMIDLERENS PODCAST № 5