Go Go Berlin

Den manglende leder i Et Cetera

Til det nye nummer af Et Cetera, som snart kommer på gaden og nu kan læses online, fik jeg et interview med både de to tidligere ledere af Platform4, Kristian Ravn-Ellestad og Christian Villum, og den nytiltrådte Bo Nicolaisen.

Jeg er super glad for begge interviews, som du finder på side 80 til 84.
Men da de tilsammen kom til at fylde mere end de fire sider, jeg må råde over i hvert blad, blev der ikke plads til min leder.

Den skal I naturligvis ikke snydes for, så den bringer jeg her.

Jeg husker tydeligt første gang, i sommeren 2008, da jeg trådte ind i den imponerende røde murstensbygning  på Østre Havn. Hvor mange gange havde jeg ikke tænkt, når jeg betragtede Aalborgs mange forladte industribygninger, hvoraf de fleste snart er revet ned, at hvor kunne det være fedt, om nogle kunne bruge dem til et kreativt formål. Skabe noget kunst, lave nogle koncerter. Og nu var stedet der pludselig!

Fra starten af, var der udstillinger og store events med ind- og udenlandske kunstnere, og når man befandt sig på Platform4, blev der lagt en ekstra dimension til Aalborg. Det hele blev pludseligt større, verden føltes mere åben. Ikke kun jeg lagde mærke til stedet, folk i Aalborg strømmede til det, og stedet fik også snart den danske presses og kulturlivs bevågenhed

I januar nåede stedet så det foreløbige højdepunkt. Platform4 fik overrakt den nystiftede Artbeat pris af kulturministeren, Marianne Jelved. Platform4 var nomineret sammen med Kulturen på News, Spotify og Ananassen.

Begrundelsen fra juryen var: ?Vi lever i en tid, hvor begreberne kreativitet og innovation bruges særdeles flittigt af både forskere, kulturaktører og politikere. Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvad begreberne betyder, bør man så afgjort kaste et blik på Platform4, for her findes de i en sjældent konkret ? ja, i en ligefrem håndgribelig form. Men én ting er at være kreativ og innovativ; en anden er samtidig at kunne formidle sine bedrifter, så genklangen, synligheden og den gensidige inspiration sikres ? langt ud over projektets egne grænser og dets umiddelbare komfortzone. Det mestrer Platform4 på forbilledlig vis, og derfor skal de have Artbeat Prisen. Stort tillykke? Og et stort tillykke herfra!

 Jeg er derfor også stolt over, at jeg på de følgende sider kan præsentere to interviews, begge foretaget inden Platform4 modtog prisen. Med de tidligere ledere af Platform4, Christian Villum og Kristian Ravn-Ellestad, og den nytiltrådte Bo Nicolaisen, som overtog posten den 1. december sidste år.

 Jeg håber, du vil finde interviewene både interessante og inspirerende. Og give dig lyst til, hvis du ikke allerede har været på Platform4, at besøge stedet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Go Go Berlin