Ta·da! På besøg i mit møntvaskeri-galleri

Der er Party Time på LiteraturHaus

Der er Party Time på LiteraturHaus

♥︎♥︎♥︎♥︎

Vigtig info til de kvindelige læsere! Husk at registrere det, hvis du tager en mand med (altså et menneske af hankøn) til ‘Party Time’. Mænd er velkomne, og kan ligefrem af og til gøre nytte, og derfor er det godt at registrere dem og muligvis ledsage dem, så de ikke farer vild.

Hold på briller og hat når Down The Rabbit Hole Theater sætter damp under Harold Pinters (1930-2008) teaterstykke ‘Party Time’ fra 1991. Pinter kendes bla. som forfatteren til filmen ‘Den franske løjtnants kvinde’ med Meryl Streep og Jeremy Irons i hovedrollerne. Nyfortolkningen af ‘Party Time’ tager kønsrollerne under ”kærlig” behandling med mange glimt i øjnene af de seks skuespillerinder, der er fremme i skoene og ikke går i vejen for finker af panden.

Et futurisk utopia-dystopia

Plottet er et futurisk univers, hvor kun kvinder bestemmer og styrer. Mænd er gode nok til at løfte tunge ting, gå i vejen, vaske op og den slags. Al magt varetages af de fornuftige kvinder. Kønsrollerne udfordres med humor, og her ser vi en stor force hvor publikum også inddrages. Vi vil ikke ødelægge den gode forestilling med at røbe hvad der sker. Men smil på læben og lidt nervøsitet over hvad de rapkæftede divaer kan finde på er udmærket at tage med i inderlommen under forestillingen.

Det futuriske utopia fik mig til at tænke på Ray Bradburys ‘Fahrenheit 451’ (1953), som François Truffaut filmatiserede i 1966. Bogen blev filmatiseret igen sidste år og kan ses på HBO – temaet er ikke blevet mindre aktuelt. Denne lidt stasiuhyggelige kontrolsamfundsstemning rammer damerne perfekt.

Skuespillerinder fra alle lande, foren jer

Min hustru og ”undertegnede registrerede person af hankøn” kunne godt lide forestillingen, der varer ca. to timer. Divaerne er dygtige og har, deres yngre alder til trods, lange CV’er for deres optrædener og medvirken overalt på kloden. Vi kan ikke bringe alle deres meritter her, men castet tæller damer fra England, Sverige, Frankrig, Finland, Danmark og Australien.

Scenen har også et par fjollede hankønsvæsner med – disse er danske. Den ene er en Doktormand fra Odense der er blevet træt af at skære i folk og hellere være skuespiller, og den anden har arbejdet bag kameraet. Det er han blevet træt af, så derfor vil han også hellere spille skuespil. Selvom de tilhører manderacen, gjorde det det godt.

Castet spiller alle fabelagtigt godt, men en skuespillerinde som svenske Tove Simonsen havde en mimik og ægte våde øjene når rappeskallderiet gik amok, der sagde spar to. Meeeen så igen, det var hun nu ikke ene om. Der var godt indarbejdet rytme og samspil mellem alle aktørerne, der naturligvis ikke har kunne flotte sig med oceaner af forberedelsestid.

Check Tove ud her: tovesimonsen.com

Tag manden med på LiteraturHaus

LiteraturHaus i Møllegade 7 er et spændende sted at besøge. Det minder om en blanding af en kirke og middelalderborg, og stedet har vidst også været metodist kirke i over hundrede år, inden det for godt ti år siden blev det performersted, det er i dag. Mit engelske er godt, men ikke perfekt, og det er akustikken heller ikke. Og det høje niveau af engelsk retorik var måske nok i den liga, hvor man savnede underteksterne. Børn behøver man ikke at tage med til denne forestilling, lad dem hygge hos mormor imens.

I bedste mandschauvinistiske anmelderstil giver jeg toldfrit og med et lurendrejerblik min glæde til kende over, at Michael Wighton er instruktør på forestillingen, og han er jo netop en mand. Lyder det herfra med en drilsk smiley på.

Kvinder! Tag gerne en mand eller to med til forestillingen – det dør de ikke af, og samtidig bliver de luftet!

Værd at vide

‘Party Time’ fremføres fra 14. til  28. februar 2019

Sprog: Engelsk

LiteraturHaus
Møllegade 7
2200 København N

Hjemmeside: literaturhaus.dk
Hjemmeside: houseofinternationaltheatre.dk


Indlægget er skrevet af gæsteskribent: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.
Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ta·da! På besøg i mit møntvaskeri-galleri