Thursday rewind

Dobbeltsidet forhold til Kunsten

kunstenglas

Jeg har et dobbeltsidet forhold til Kunsten.

Den faste samling

Den faste samling er som at presse sig igennem drejedøren ind til Museet. En tung oplevelse. Kunsten rummer nogle spændende værker, som Wilhelm Freddies Sex-paralysappeal, (1936) og Trampedachs Stoppestedet (1972-73). Begge fascineres jeg af, men jeg elsker dem ikke. Stik gaflen i øjet, som er titlen på en bog om Wilhelm Freddie, beskriver meget godt mine følelser omkring hans værker.

Og så er der den danske abstrakte kunst fra midten af århundredet. Eksempelvis Cobra bølgen. I sin tid eksperimenterende og politisk. Årene har dog ikke været nådig ved værkerne. End ikke en lille vind fra historiens vingesus mærkes, mens man står der og betragter dem. Billederne er kedelige, virker ældre og mere støvede end eksempelvis Harald Slott-Møllers Primavera (1901). De fleste af dem er endda uskønne.

Kunsten er nok ikke helt uenig i det sidste og har valgt at lave særudstillingen GRIMT (eller smukt), hvoraf de fleste af værkerne er fra museets egen samling.

Særudstillinger

Særudstillingerne er den anden side af mit forhold. For Kunsten har inden for det sidste år haft nogle meget overbevisende udstillinger. Allan Ottes Efterbilleder, hvoraf et af billederne nu indgår i den faste samling. Movin’ Space, og nu Wax – Sensation in contemporary sculpture, hvor forskellige kunstnere har lavet værker ud af, ja, voks.

I weekenden tog jeg så en gyngetur i den nye instalation, Thilo Franks, The Phoenix is closer than it appears (billedet). En kube på 4x4x8 meter dækket af spejle på både yder- og indersiden. En meget sanselig og svimlende oplevelse at spejle sig uendeligt til alle sider.

Det mærkes, at Kunsten kæmper for at forvalte og formidle fortiden og nutiden. De har blandt andet haft besøg af Tone, der med sin musik fortolkede fem af museets værker. Chill i Parken, som kommer på besøg igen den 20. august, og deres magasin Kunsten Paper er både interessant og lækkert at have liggende på sofabordet.

At jeg har et dobbeltsidet forhold til Kunsten er derfor ment som et kompliment og en opfordring til at besøge museet.

En uge efter renoveringen genbesøgte Kunsten.

Værd at vide

Kunsten
Kong Christians Alle 50
9000 Aalborg

Hjemmeside: kunsten.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thursday rewind