Bedste Rooftop Bar i Prag

DOX. Prags museum for samtidskunst

DOX. Prags museum for samtidskunst-x6

Der er mange kunstmuseer og gallerier at vælge imellem i Prague, også når de, som kun er tiltænkt turister er valgt fra. Skal det være historiske-, nationale-, tekniske- eller kunstmuseer? Og skal sidstnævnte være centreret om den fjerne fortid? Jeg gik med DOX efter sidstnævnte.

Alt hvad der skal til

Jeg holder mest af at opdage og undersøge det land som jeg er gæst i. DOX Centre for Contemporary Art blev mit førstevalg, da det har åbent om mandagen og viste en udstilling med den tjekkiske arkitekt Eva Jiricna. Hun er især kendt for hendes arbejde med bygninger og trapper i stål og glas.

DOX. Prags museum for samtidskunst-x2

DOX er typisk moderne museum med store hvide flader, en lækker museumsshop og et kæmpe stykke installationskunst – her en zeppeliner – på taget ala Olafur Eliassons ‘Your Rainbow Panorama’ på Aros.

Læs eller genlæs Olafur Eliassons Riverbed på Louisiana

Typisk nok elsker jeg sådanne museer. Caféen er dog kedelig – forvent ikke at få stillet den lille sult her.

DOX. Prags museum for samtidskunst-x1DOX. Prags museum for samtidskunst-x3

I museets arkiv købte vi til gengæld et smuk lille litografi af Vladimir Komárek (1928-2002) signeret af det tjekkiske kunstner selv, til kun 350 CZK. Der var tre samtidige udstillinger, men vi så kun den med Eva Jiricna, og den var glimrende. Vi brugte ca. halvanden time på stedet inkl. en gåtur i zeppelineren, men du kan sagtens bruge det dobbelte, afhængig af udstillingerne naturligvis.

DOX. Prags museum for samtidskunst-x4DOX. Prags museum for samtidskunst-x5

Turen værd eller ej?

Det er let at komme til DOX med sporvogn. Prisen for entreen er 180 CZK, hvilket må siges at være meget rimeligt. Turen oppe i zeppelineren er insta worthy, men ikke i sig selv hele turen værd. Derfor, tjek programmet ud inden du vælger at besøge museet med mindre du er museumstrængende på en mandag, hvor de fleste andre museer holder lukket.

Værd at vide

DOX Centre for Contemporary Art
Poupětova 1, Praha 7

dox.cz

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste Rooftop Bar i Prag