En nat i Venedig

Du er den! Det nye ungdomsoprør er skudt i gang


♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

TEATER UbeStemt har produceret en forrygende forestilling. Forestillingen ‘DU ER DEN’ kan ses på en lang række scener i de kommende måneder, så hold øjne og mund åben, og find ud af hvilken scene du vil besøge til netop den opsætning.

Jeg valgte Teaterøen, fordi de ifølge deres hjemmeside tilbød besøgende gratis parkering af helikopter. Der er endda en lille grafisk film, der viser hvor nemt det et at besøge Teaterøen via af helikopter. Man kan også gå dertil, cykle, tage havnebus eller bil – der er der også film der viser. Øv, min helikopter skulle til service lige netop den dag jeg skulle til Teaterøen, så vognen bliv pudset og støvsuget, og så gik det ellers over stok og sten ud af Refshalevej. På ”Kasernen” er der en udsædvanlig hyggelig café, med ikke mindst en udsædvanlig hyggelig ØKO-Øl i dagens anledning.

Læs eller genlæs: Macbeth på Teaterøen

Lyshårede robot 12-talsplastikpiger

ØKO-Øllen fra caféen slog tonen an. De ultra dygtitge aktører er skuespillerne Line Fisker Nielsen, Mille Lindberg Hansen & Josefine Edstrand, der selv har udviklet forestillingen. Og sikken en forestilling. Alverdens samfundsproblemer tages under luppen, vendes 180 grader, for så igen at få en tur gennem vridemaskinen i en slags skideballicering af dimensioner. Der bliver smidt med genstande, lovet tæv – og ”tak skal du have – jeg skal komme efter dig!”. Disse preformere er forbudt for børn(positivt ment).

I lumre plastikkostumer agerer divaerne disse her asocialemediadronninger, der skal leve åhhh så økologisk og blot mener det alle andre liker, tænker og andet ”fis i en hornlygte”. Ingen gør noget, alle lader stå til, mens flygtningestrømme, krige, klimakrise, hungersnød og jordskælv, stille og roligt smadrer Moder Jord. Vi skyller det hele ned med hvedeklid og færdes som robotagtige plastik piger den slagene vej, til den ventende ligkiste når vi forhåbentligt når 80-90 års alderen – låget står allerede på klem.

Dukkepigerne kan andet end at fjante. Pludselig, med sekunders varsel, er de store voksne eftertænksomme kvinder. Og der bliver spillet på alle tangenter på skuespillets palet. Sceneskiftene er, sammen med lyd og lys, timet så godt så min sko faldt af. Hvis du bruger tupé, så brug dobbeltklæbende gaffatape, ellers lander den hos sidemanden. Der er ikke tale om satire, men ironisk ”ramme alvor”, med diabolske undertoner og dommedagsprofetier på toppen.

80 minutters fart over felterne

I op imod 80 minutter, bliver der trampet i pedalerne. TEATER UbeStemt kan bestemt noget, og deres opråb til folket er ikke gået ubemærket hen. Flere politikere og forfattere har reflekteret på gøglerierne. Og i pressematerialet fortælles det at både Carsten Jensen og Knud Romer har været til diskussionsmøder med divaerne.

Læs eller genlæs: Knud Romers ABC på Dansekapellet

Det annonceres dog at forestillingen indskrænker sig til 60 minutter, og ikke de ca. 80 minutter den i virkeligheden varede, så fedtsylen var tæt på at erfare en parkeringsafgift i viskerbladene, men jeg undslap og kunne fortsætte mit grineflip, over den hastighed af overraskelsesmomenter disse damer præsterede. Der var ikke blot fart over feltet, men fart over felterne – i majestætsflertal, og så igen røg vi alle ned i en bølgedal af tyst resignation, omsorg og blidhed, inden der så igen blev lukket op for øretæverne.

Vi er ude i et must-see.

Værd at vide

https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/du-er-den-2/

Edison – CPH-STAGE (23. maj), Teater Katapult (28.-29. maj), Teater Momentum (10.-12. juni) & Bådteatret (10.-14. september)

Medvirkende: Line Fisker Nielsen, Mille Lindberg Hansen, Josefine Edstrand
Idéer: Line Fisker Nielsen, Mille Lindberg Hansen, Josefine Edstrand
Lysdesigner: Morten Hembo
Lyddesigner: Marie Kildebæk
Produktionsassistent: Mathilde Vase Rasmussen
Tekniker: Baldrian Sector
Kostumedesigner: Anna Marie Kærne Jørgensen
Dramatiker, forfatter: Line Fisker Nielsen, Mille Lindberg Hansen, Josefine Edstrand
Producent: TEATER UbeStemt
Arrangør: TEATER UbeStemt

Fotos: Karoline Lieberkind

Bonus: Når vi nu er ved Knud Romer, og når nu vi er ved Teaterøen: Mister Tyksak (Morten Lindberg) savnes. Romers forslag om en statue på Ofelia Beach støttes herfra. Hvis man ikke kan blive enige om det, hvorfor så ikke opføre en statue på Teaterøen i frihedsgudinde størrelse? Måske med restaurant på toppen eller helikopterlandingsbane? Man ville blive i godt humør hver gang med kiggede på Københavns skyline og så Master Fatman skue ud over byen. Æret være hans minde.


Indlægget er skrevet af gæsteskribent: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.
Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En nat i Venedig