Teitur på Skråen

ELS:COOLS JAKOB:KRISTENSEN GALLERI:KIRK

I denne weekend var der fernisering på Galleri Kirk i Danmarksgade, og kulturformidleren var naturligvis forbi. Kunstnerne, hvis værker der udstilles, er: Els Cools og Jakob Kristensen.

Els Cools imponerer mig mest. Hendes menneskeportrætter giver mindelser om Francis Bacons (dog uden dennes skizofreni), og billederne af mødet mellem mennesket og det store, tomme byrum er meget stemningsfulde.

Jakob Kristensen billeder er mere “ligetil”, men du kan ikke undgå at blive imponeret af hans tekniske kunnen. Jeg har, som du kan se, taget nogle fotografier af værkerne, men jeg vil anbefale dig at se dem live på Galleri Kirk.


Pressemeddelelse

Så gælder det om at være på dupperne!
På lørdag åbner vi nu ny soloudstilling med Els Cool, som mange har ventet på.
Endnu en gang ser vi her hendes eminente tekniske håndværk gå perfekt i spænd med hendes sylepidse humor og underfundige surrealisme.
Eller som kunstmagasinet KUNSTEN.NU beskriver det:
Els Cools’ sceniske skildringer af mennesker og hverdagssituationer låner både billedsprog og logik fra surrealismen.  I  mødet mellem en realistisk gengivelse og det surrealistiske udfordrer Els Cools vores virkelighedsopfattelse.  Selvom hendes scene-agtige baggrunde kan synes harmløse, ligger den fordrejede virkelighed og lurer i værkernes små detaljer ? i menneskene og deres rekvisitter.
De meget fortællende billeder bæres ofte af en humor, hvor Cools demonstrerer sit blik for det absurde. Her vrides og vendes hverdagens små hændelser og sprogets slidte klichéer, når Cools præsenterer beskueren for det hverdagsagtige i et komisk og afslørende lys.”

Reconstructing Memories

Om udstillingen ?Reconstructing Memories? fortæller kunstneren:
?Erindringer er en personlig rekonstruktion. De er ikke objektive, men er i et drømmeagtigt skær hvor dele står skarpe og andre dele forsvinder i tågen.?

Els Cools? malerier er på denne måde ofte rekonstruerede erindringer. Hendes malerier har et slør af nostalgi, nogle gange grænsende til det melankolske. De er scener hvor natur møder kultur i æstetisk forfald. Hendes værker vækker hermed erindringer om svundne tider.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teitur på Skråen