The White Album

En dag i Malmø

en-dag-i-malmoxx-kulturformidleren-8

Indrømmet, jeg er svenskofil. Minimum to gange om året tager jeg turen Malmø. Om sommeren for at opleve Malmö Festival og i slutningen af december for at gå på udsalg. Servicen i butikkerne er (modsat mange steder i København) exceptionel, og byen rummer masser af kulturtilbud. Dette blogindlæg er til dig, der skal en tur over Sundet og har brug for nogle fifs. 

1) Malmø kunsthal

Malmø har kunsthallen, som vores Hovedstad mangler. Ja, vi har/havde Copenhagen Contemporary og Kunsthal Charlottenborg. Men begge steder kræver entré og Malmö Konsthall er åben på flere måder, hvilket jeg har skrevet om før.

Middagsmaden plejer vi at indtage i den tilhørende restaurant, Smak. Suppe + salatbar + kaffe/the = 95 SEK. Hvornår mon Louisiana tør at droppe kødet og gøre buffetten vegetarisk? Sverige er bare længere fremme også på den front.

S:t Johannesgatan 7
konsthall.malmo.se

2) Form/Design Center

Malmø har også fået sit eget designcenter. Stueetagen rummer en hyggelig café. Den øverste sal er butik fyldt med designstuff og den mellemste etage, rummer forskellige udstillinger.

Form/Design Center rummer en super behagelig stemning og minder lidt om Brandts Klædefabrik i Odense. Som Malmö Konsthall ligger den ikke langt fra hovedstrøget og kan sagtens nås på en endagstur. Stedet er naturligvis gratis at besøge.

Lilla Torg 9
formdesigncenter.com

3) Moderna Museet

Kulturformidleren Moderna Museet MalmøModerna Museet, som jeg har skrevet om før, vælger jeg af og til istf. Malmö Konsthall. Museet er noget større, men ligger ca. 15 minutters gang fra hovedstrøget. Derfor vil jeg anbefale dig at tjekke udstillingsprogrammet inden, da museet ikke – så vidt jeg ved – rummer en fast samling. Igen, naturligvis gratis.

Ola Billgrens plats 2–4
modernamuseet.se/malmo/

4) Solde kaffebar

Jeg har slet ikke besøgt alle kaffehuse i København. Men alt for mange gange er min tunge blevet skoldet, har kaffen været lunken, smagt brændt eller af slet ingen ting. Måske – men det burde ikke være tilfældet – er mine krav for høje efter at have boet op ad Silo Coffee i Berlin.

Solde er i sig selv turen til Malmø værd. Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke lige ved det! – og det er måske derfor, jeg endnu ikke har hørt det danske sprog talt i den spartansk-factory indrettede kaffebar. 

Her er ingen bløde stole. Så enten står du op ad baren eller kæmper med balancen på en af de høje barstole. Men det er også kaffen som er i centrum, og den skuffer aldrig. For ikke at forglemme 35 SEK for en cafe latte. Den næstbedste kaffebar, og fyldt med hyggelige møbler og indretninger i små stuer, er Lilla kafferosteriet.

Mejselgatan 3
solde.se

5) Surf Shack

Når det gælder antallet af burgerbarer er Malmø København totalt underlegen, men Surf Shack måler sig med de bedste. Burgerrestauranten befinder sig tæt på Malmö Centralstation og er sidste mål inden toget hver 20. minut kører tilbage mod det ganske danske land.

Limhamnsvägen 2
surfshacksmashburgers.com

6) Shopping

Nå ja, shopping er jo en del af det ;). Her skal jeg altid ind:

Malmø tøjmærket: Séfr Séfr
Hamngatan 3
sefrsefr.com

Aplace Malmo kulturformidleren

APLACE
Davidshallsgatan 14
aplace.com

Grandpa
Förstadsgatan 25
grandpastore.se

Science fiction bokhandlen
Södra Förstadsgatan 26
sfbok.se

Håber at du kan bruge mine Malmø fifs. Har du et eller flere vil jeg blive super glad for en kommentar. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The White Album