Stolthed serveret i ydmyghed – Øjebliksbillede af skuespilleren Tom Jensen

#Ferniseringsfredag: PULSAR 2019 & Luxuria // Desire & Deception

Jeg elsker at tage til ferniseringer om fredagen. Det er en perfekt måde at gå weekenden i møde på. Stemningen er altid fantastisk. Jeg mærker glæden fra galleriejere og kuratorer, der endelig er kommet i mål, nervøsiteten hos kunstneren, som ønsker, at vi alle elsker hans/hendes værker og sidst, men ikke mindst, mærker jeg den tørre champagne. 😉 

For at komme på den perfekte tur gennemtrawler jeg hver uge (januar og sommeren er desværre tørre) Kopenhagens nyhedsbrev for at planlægge ruten. I fredags kom der også en gratis koncert med i turplanen.

PULSAR 2019

T.o.m. 14. marts er der PULSAR festival. Hvis du ikke kender til festivalen, kan jeg sagtens forstå det. Festivalen har ingen Facebookside eller Instagram konto, og søger du på hashtagget kommer der en masse støj. Det skyldes nok, at festivalen ligger under Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Vores allesammens electronicamor

else-marie-pade

Jeg var virkelig på udebane, da jeg skimmede programmet. Koncerterne har bl.a. temaerne ‘Sinfonietta & slagtøj’ og ‘Interferenser & støj’. Dvs. indtil jeg så, at Else Marie Pade indgår i programmet. Hun døde i 2016, men jeg var så heldig at se hende i live på Huset i Aalborg. Det var lige før at jeg begyndte at blogge i 2010, og derfor har jeg desværre ingen billeder fra mødet.

Else Marie Pade er vores allesammens danske electronicamor. Helt tilbage i 1955 skabte hun Danmarks første konkrete elektroniske musikværk: ‘En dag på Dyrehavsbakken’. Inden da havde hun bla. været modstandskvinde under 2. Verdenskrig. Hun er en virkelig spændende person. Der er skrevet en længere artikel om hende på Wikipedia, og i aften er der bogreception på bogen ‘Else Marie Pade’, skrevet af musiker, ph.d. og lektor Henrik Marstal.

Læs artiklen om Else Marie Pade på Wikipedia

Det gamle Radiohus

Med Else Marie Pade følte jeg, at mine lydantenner var tunet en smule ind på festivalen, og drog derfor afsted mod det gamle Radiohus, der nu er overtaget af Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og tusind tak for det.

Radiohuset indefra

Jeg elsker det gamle Radiohus, som er noget af det smukkest dansk arkitektur fra tiden. Bygget i 1930’erne og tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen. Har du aldrig besøgt stedet, så tag en tur gennem de tunge svingdøre – uanset om du skal til koncert eller ej – og nyd det.

DR VokalEnsemblet

Koncerten var i Studiescenen, og næsten alle ca. 150 sædder var fyldte. Vi skulle overvære en workshop-koncert med uropførelser af fire unge komponister: Robert Durnin, Philip Clark, Asger Valentin og Kirsten Milenko. Gennem efteråret 2018 har kor og komponister i samarbejde fundet værkernes form og udtryk.

pulsar 2019 kulturformidlerenDet var en mere interessant – end jeg-falder-dybt-ned-i-stolen – koncert. Men som til Ars Nova koncerten (syntes at genkende enkelte sangere) i Koncertkirken, giver korsang noget jeg ikke oplever andre steder. Med det mener jeg, at jeg hver gang bliver fascineret over den menneskelige stemme, og hvad den formår. Og kor skal opleves live, ellers forstår du det aldrig rigtigt. Da jeg senere tog mine B&O hovedtelefoner på, var det som at lytte til dåselyd.

Læs eller genlæs: Ars Nova Copenhagen til G((o))ng Tomorrow 

partitur pulsar2019 kulturformidleren

Til et af stykkerne fik vi alle udleveret partitur, så vi kunne prøve at følge med i sangen. Det lykkedes kun delvist, men det gjorde ikke min fascination mindre. Og partituret er så smukt, at jeg får lyst til at ramme det ind. 🙂 Tag chancen inden festivalen stopper den 14. marts.

Hent PULSAR-avisen 2019

Luxuria // Desire & Deception

Efter koncerten var de Kongens Have. Natalia Gutman havde inviteret mig til at ferniseringen på ‘Luxuria // Desire & Deception’ af Mie Mogensen. Udstillingsstedet må være et af de absolut mindste i København. Når jeg tænker over det, er Hospital Prison University Archive nok mindre, men ikke meget.

Læs eller genlæs: Hospital Prison University Archive

Mie Mogensen Luxuria Desire & Deception kulturformidleren_dk

Adressen er Kronprinsessegade 11. Dvs. en af de små huse/pavilloner, der sammen med jerngitrene, omkranser Kongens Have. Der var en ekstatisk stemning med næsten flere mennesker udenfor end indenfor. Som sild i en tønde skærmede vi hver især for værkerne.

Læs eller genlæs: Picasso keramik på Louisiana

Jeg knuselsker ikke lertøjskunst, men som med Picasso på Louisiana, kan jeg blive væltet bagover. Tag en smut forbi, når du alligevel skal se forårets komme i Kongens Have. Det planlægger jeg i hvert fald. 

Mie Mogensen
okayyesfine.com

Pavillon No. 11
Kronprinsessegade 11, Kbh K
pavillonno11.dk

Det var min fredagstur. 🙂

Har du en #ferniseringsfredag anbefaling? Jeg er altid åben for forslag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stolthed serveret i ydmyghed – Øjebliksbillede af skuespilleren Tom Jensen