Overgaden Institut for Samtidskunst

Gauguins verdener på Glyptoteket

Glyptoteket har frem til den 28. august en specialudstilling om Paul Gauguin. ?Gauguins verdener? viser et bredt udpluk af kunstnerens kunnen. Udstillingen kommer omkring forskellige kunsttyper, -stile og teknikker, krydret med fakta om hans liv med rejser, kone, elskerinder og børn.

Bred spændvidde

Jeg kender bedst Gauguin som en af impressionisterne og især for hans malerier af tahitianske kvinder. Jeg blev ret overrasket over at lære, hvor meget mere han er. For han var en mand med mange talenter. Der var fx landskabsmalerier af et sneklædt København samt keramik- og træ-skulpturer i massevis.

Hans tekniske kunnen går ikke kun fra træsnit til maleri, men også i malerierne fornemmer man, hvor mange forskellige teknikker han gjorde brug af. Udstillingen giver et rigtig godt indblik i hans bredde og tyngde, men det bliver desværre aldrig rigtig til mere end et rids i overfladen.

 

Gauguins verdener

Personen og psyken

Den gennemgående ramme for udstillingen er en tidslinje over Gauguins liv. Jeg synes desværre, at det fastlåser udstillingen for meget.

Tidslinjen fortæller fx, at Gauguin i et brev bryder med sin danske kone og deres fem børn, og her tænker jeg, at det ville være logisk at vise et udsnit af brevet. Citaterne på udstillingens vægge, vidner ellers også om, at Gauguin var en interessant personlighed, men desværre folder udstillingen ikke den del ud.

Hvis du alligevel skal på Glyptoteket?

Jeg går og diskuterer lidt med mig selv om, hvorvidt man skal tænke på ?Gaugins verdener? som en udstilling, der står alene eller som en ?bonus-udstilling?, når man alligevel er på Glyptoteket.

Jeg ville godt give de 15 kroner ekstra, som det koster at se Gauguin-udstillingen. Vel og mærket hvis man alligevel skal en tur på Glyptoteket. Men hvis man ikke har tid/lyst til at browse gennem hele Glyptotekets samling, og kun kommer for Gauguin, så er der fare for at blive skuffet.


Web: www.glyptoteket.dk

Udstillingen løber frem til den 28. august, så du kan lige nå det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overgaden Institut for Samtidskunst