ELS:COOLS JAKOB:KRISTENSEN GALLERI:KIRK

Grusomme mig – lidt friskere end de overfriske

Det naturlige, friske præg en ny genre formår at skabe er ikke længere til stede, når det gælder computer animerede familiefilm. Udover filmselskabet Pixar, som har skabt Toy Story, De Utrolige, Up mfl. er filmene skræmmende ens.

Filmene skifter ud i: Tid, miljø, universer og planeter, men resultatet bliver alt for ofte det samme. Og det som var sjovt i den første Shrek film, har vi set mange gange siden.

Historien om en skurkagtig skurk

Det har imidlertid ikke forhindret Ice Age-produceren, Chris Meledandri, i at lave 3D animationsfilmen Grusomme Mig.

Historien om en skurk, Gru, som kæmper for at være den mest skurkagtige skurk i universet, men som får kam til sin skaldede isse, da en nørdet opkomling stjæler pyramiden. Gru planlægger derfor at stjæle månen, får hjælp af en senil professor og nogle små gule gnomer, der af temperament ligner cirkusbillerne fra Græsrødderne. Og så lige tre søde, små forældreløse piger, som Gru skal bruge i sin grumme plan, men selvfølgelig smelter de i stedet hans iskolde hjerte. Noget lignende er set før, og faresignalerne blinker

Mere frisk end de overfriske

Alligevel er Grusomme Mig friskere end de fleste overfriske animationsfilm.

Gru har flere lag end løg har i Shrek filmene, og hans kamp for sin moders kærlighed er næsten rørende. Der er mange gakkede ideer, lig de gode gamle tegnefilm med Snurre Snup og Daffy Duck. Filmen farer kækt afsted med elementer af god gammeldags Spy vs. Spy ramasjang. Og det fornemmes at filmholdet bag morede sig, og vi gør det samme.

En film hvor alle de sjove scener ikke bliver vist i traileren, og derfor gik vi heller ikke skuffede ud af biografen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ELS:COOLS JAKOB:KRISTENSEN GALLERI:KIRK