Adam & Noah - Hva sker der dansker TOUR

Hortus Botanicus

Hortus Botanicus er Amsterdams botaniske have. Det er en skøn lille park midt i byen og et helt ideelt sted at fordrive en time eller to og nyde en kop kaffe i det fri. Parken er en af de ældste botaniske haver i verden, oprindeligt grundlagt i 1683 til at dyrke planter til medicinsk brug.

Den er – ifølge stedets brochure – re-designet under romantikken, efter den idé, at en gåtur på parkens snoede stier, skal lukke al travlhed og larm fra byen ude. Og for en gangs skyld rammer en overromantiseret tanke en lille smule plet. Selvfølgelig kan man ane byens larm, men hvis man kommer på en dag, hvor antallet af turisterne ikke overgår mængden af planter, så er der faktisk ret så fredeligt i Hortus Botanicus.

Klima-drivhus - Hortus B

Der er tre lækre drivhuse i haven, som er tilgængelige for publikum.  I sommerfugle-drivhuset bliver man, som navnet afslører, omsværmet af eksotiske sommerfugle. I Palmehuset står smukke palmer i kæmpe potter, og det er muligt at gå op ad en snæver, snæver trappe og få et udkig helt oppe fra den spinkle balkon under drivhusets glastag.

Det tredje drivhus går gennem troper og ørken, med kig til skildpadder og alverdens tropiske planter og kaktusser.

Praktisk

Parken er åben hver dag fra 10-17, men det store drivhus bliver lukket kl. 16 pga. vedligeholdelse, så kom inden da. Desuden er der hver søndag i juli og august åbent til kl. 19.

Priser:
Voksne 8,5 ?
Studerende 5?
Børn 4,5 ?

Web:
Hortus Botanicus: www.dehorthus.nl

Området:
Hortus Botanicus ligger i det hyggelige Plantage område, der også huser byens zoo, en række museer og et utal af cafeer og barer.
Se mere på: www.plantageamsterdam.nl

Adresse: Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam

Med offentlig transport:
Sporvogn: 9 og 14, stop: Mr. Visserplein
Metro: 51, 53 og 54, stop: Waterlooplein

English recap

Hortus Botanicus is the botanic garden of Amsterdam, designed to be a place to escape the noise and stress of the city. Three of the garden’s green houses are available to the public and here you will encounter butterflies, turtles and all sorts of exotic plants. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adam & Noah - Hva sker der dansker TOUR