Knud Romers ABC på Dansekapellet

Hospital Prison University Archive

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

Kulturen kan tage dig de mest forunderlige steder hen. Hospital Prison University Archive førte mig en aften til Nørrebro og det mest intime kulturarrangement, jeg indtil videre har været til i København.

Hospital Prison University Archive - Kulturformidleren.dk 75

For Hospital Prison University Archive lyder nok stort, og ledte på forkant mine tanker hen på Stasi fængsel i Berlin. Men Hospital Prison University Archive befinder sig i mindre faretruende og mere ydmyge lokaler. Det ligger i en boligkarre og kræver, at du kommer helt hen til dørtelefonen, hvor det så til gengæld ses tydeligt.

Aftenens arrangement var en filmvisning. Da der var kommet så mange mennesker, at vi alle ikke kunne være i arkivet i stuen, måtte jeg bevæge mig helt op på fjerde sal.

Hospital Prison University Archive - Kulturformidleren.dk 41Hospital Prison University Archive - Kulturformidleren.dk 49

Baren var i form af et køkken, hvor jeg kom virkelig tæt på andre mennesker og kunne mobilpaye mig til en altankold dåse Tuborg. Meget hyggeligt og super søde værter, men det føltes virkelig som at have crashet en privat fest.

Hospital Prison University Archive - Kulturformidleren.dk 53Hospital Prison University Archive - Kulturformidleren.dk 57

Filmen, som der skulle vises, var ikke en helaftens, heldigvis. Så efter tyve minutter masede jeg mig med de andre ventende ned mod galleriet, mens biografpublikummet kæmpede sig op i deres vej til baren.

Hospital Prison University Archive - Kulturformidleren.dk 59Hospital Prison University Archive - Kulturformidleren.dk 68

Som du nok kan se på billederne, er Hospital Prison University Archives noget helt unikt. Alt det rundt om filmen og værkerne vakte mine sanser på en anden måde, end når jeg eksempelvis besøger gallerierne i Store Kongensgade. Nok er kan størrelsen være den samme, men det er stemningen ikke.

Meget apropos handlede aftenens film ‘Selling Dreams’ om, hvad AirBnB kan føre til, når man sælger sine private livsforhold. Filmen viser en samtale med en fyr, som bor på hotel i København. Han lejer sin lejlighed ud, mens han overvåger de mennesker der er flyttet ind. Det bliver klart for ham, at folk også gerne vil flytte ind i de ‘roller’ som værtsfamilien tilbyder, så han begynder at konstruere værtsfamilier for at stimulere gæsternes fantasier.

Værd at vide

Hospital Prison University Archive
Læssøesgade 3, 1. sal
2200 København N

Hjemmeside: hospitalprisonuniversity.net

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knud Romers ABC på Dansekapellet