Filmanbefaling: Norwegian Wood i Biffen

Julie Nord – Kunstnermøde på Kunsten

Kunsten har i efteråret haft en række kunstnermøder, hvor man har kunnet møde, ja, nogle kunstnere. De har blandt andre haft besøg af Lars Nørgaard, Pernille Kløvedal Helweg og denne tirsdag aften Julie Nord. Og flere, både unge som gamle, var mødt op i Sal A, i Kunstens underetage.

Julie Nord i kronologisk orden

For Julie Nord er en spændende kunstner, som gør brug af papir og tusser i stedet for pensler og lærred. Og bag pulten viste hun i kronologisk orden overheads, mens hun kommenterede sin udvikling som kunstner. Fra dengang hun gik på Kunstakademiet, og søgte efter sit medie og begyndte at lave sort/hvide papirtegninger, frem til i dag, hvor hun ikke blot gøre brug af farver, men også eksperimenterer med udstillingsrum på hendes solo-udstillinger, for derved at give beskueren en større oplevelse.

Arbejdsmetoder og feberintentioner

Julie var meget åben omkring sine arbejdsmetoder: Hvilke redskaber hun gør brug af, hvordan hun tegner, og hvad hendes intentioner er med billederne. Derfor var aftenen meget givende ? man fik virkelig en større forståelse af hendes kunst.

Kunsten har købt et af hendes nyere værker, ‘Fever’ (2010), og til mødet blev kortfilmen ‘Fever‘ om netop frembringelsen af dette værk vist.

‘Fever’ er et vindue på klem ind til en kunstnerisk proces med alt, hvad det indebærer af febervildelse, frustrationer og forløsning. En film om et magisk mytisk univers med egne love og liv, om at gøre oprør mod egne dogmer, om balancen mellem selvkontrol, selvkritik og selvforglemmelse, om at turde give slip og overgive sig til processen og om til slut at finde hjem ved hjælp af en lille dum fugl.

Der er ikke flere kunstnermøder i dette efterår, men vi håber, der kommer mange flere i fremtiden.

God kunstfornøjelse!

Værd at vide

Sted: Kunsten
Hjemmeside: Julienord.dk
Hjemmeside: Kunsten.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Filmanbefaling: Norwegian Wood i Biffen