Nowhere Boy

Kilotons tung i biffen

Der kan vel næppe længere tales om, at der er en lineær udvikling i den elektroniske musik.

Siden 90’erne er der ikke sket de store landvindinger, genrerne har konsolideret sig. Da der var pladerelease på Kilotons debutalbum, i Biffen fredag den 27. august, skulle musikken derfor lyttes til på musikkens egne præmisser. (Det undlod dog ikke en i at finde paralleller til elektronika pionererne som Biosphere og Autechre).

I København havde der været pladerelease dagen inden, i Kødbyen, men som Christian Villum fra pladeselskabet Urlyd fortalte, var Biffens rammer optimale, fordi der ikke alene var tale om en lytteoplevelse, men en visuel oplevelse, som Impulskontrolle/Urs Basteck, Plasmarella/Barbara Nordhjem og MOTORSAW/Sune P. stod bag.

I Biffens bløde sæder kunne Vi så derefter nyde de knitrende lyde og beats. De blev fremført med, tæt ved, de bedste Visuals jeg har set, perfekt afstemt til musikken. Vi løftede os fra jorden, ud i kosmos, som i Rumrejsen år 2001, og endte i havet som gennem musikken kommunikerede med os, lig planeten Solaris i Stanis?aw Lems film. Det var en hypnotiserende oplevelse.

Sådan skal en weekend begynde!

Pladen er udgivet under Creative Commons hvilket gør, at Du kan downloade den på uhrlaut.com – det koster gratis.

Alternativt kan musikken købes i en eksklusiv version, med vinyl og dvd indeholdende de viste Visuals.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nowhere Boy