Den manglende leder i Et Cetera

Marts bliver en af de bedre

Marts bliver en af de bedre! Spillestedernes programmer byder hver uge på interessant nyt og glædelige gensyn med de rullesten, som mosset ikke kan gro på.

Her er mine anbefalinger og begrundelser, som jeg har krydsklippet sammen med tekster fra spillestederne. Ka du ha det så bedre!

Fredag den 1. marts – Nikolaj Nørlund, 1000fryd

Nikolaj Nørlund kommer for en kort bemærkning kommer hjem til Kattesundet, hvor han ivrigt slog sine folder i de glade halvfemsere med bl.a. Rhonda Harris og Trains and Boats and Planes. Faktisk var 1000Fryd det første sted uden for København hvor Nikolaj Nørlund gav koncert. – Det bliver en intim koncert og sikkert en mindeværdig oplevelse.

www

Lørdag den 2. marts – Jooklo Duo + The Hedgehogs, Baghuset i Nordkraft

En lille bookinggruppe, er “kommet til” at booke en koncert. Og jeg elsker jo nye initiativer i Kulturens navn! Så det skal bestemt have lidt omtale.
Nb! da arrangementet er finansieret uden økonomisk støtte, modtages donationer med kyshånd.

Drengene bag skriver:

“Jooklo-kollektivet, der primært består af Virginia Genta (sax) og David Vanzan (trommer), har markeret sig som en del af den europæiske freejazzscenes opblomstring de sidste små ti år. I deres duo-besætning, spilles der, som de selv kalder det, fire music, en ret præcis betegnelse for deres lyd, der er aggressiv, pågående og til tider moshpitprovokerende intens.

Der er ofte så meget knald på disse koncerter, at man tit forlader dem med en følelse af at være blevet musikalsk gennembanket, om det så er på den gode eller den dårlige måde, hvilket trods alt ikke er en følelse, man får lov til at opleve alt for ofte i det danske koncertmiljø. Der er altså tale om freejazz på et højt internationalt niveau, hvorfor der selvsagt er mødepligt.”

Lokale The Hedgehogs spiller en improviseret koncert til aftenens arrangement.

Entré 40,-
Øl 15,-

www

Lørdag den 9. marts – Peter Sommer, Studenterhuset

Peter Sommers er tilbage med en skilsmisse i ryggen. Men ikke er ikke mindst med den elektroniske genre, som han ikke har fået noget fornuftigt ud af, siden han som en del af duoen Superjeg udgav dobbeltalbummet Øst/vest fra 2003. Jeg er begejstret for albummet, Alt Forladt, og skal naturligvis opleve det live.

www

Lørdag den 9. marts – Ice Cream Cathedral + The Ills + Echo Lips, 1000fryd

“Ice Cream Cathedral er glasklar, melankolsk og småskæv synthpop med navne som Broadcast og Kate Bush som musikalske søskende. Forsanger Anja Lahrmanns stemme er som et tveægget sværd ? den skærer gennem marv og ben, men er alligevel blid som englesang ? og over de drømmende synths og mange små detaljer, vokale som elektroniske, fungerer nummeret som en lille indkapsling af tid og rum.” – Soundvenue

www

Lørdag den 16. marts – The Raveonettes, Studenterhuset

The Raveonettes formår altid at lave et drøn af en koncert, med højt lydtryk og støjende guitar. De aflyste i efteråret på grund af sygdom, og en ny koncert er kommet på plads den 16. marts. Rygtet siger, at der kun er få billetter tilbage. Så hvis koncerten ikke allerede er udsolgt, skal du skynde dig.

www

Fredag den 22. marts – Mouritz/Hørslev Projektet, Huset

Forfatteren og sangeren er tilbage på Klub Husfred. Jeg så dem samme sted for start to år siden, hvor jeg også anmeldte dem, og glæder mig til gensynet, de nye tekster og de nye melodier.

www

Lørdag den 23. marts – Mikael Simpson Trio, Studenterhuset

I sommeren 2012 prøvede Mikael Simpson at gen-tænke sine sange i livesammenhænge, hvor han i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival, fremførte sine velkendte kompositioner i Frederiksbergs Haver.

Med denne triosætning har Mikael allieret sig med Asger Baden (tangenter) og Steen Holbek (trommemaskiner) og lyder efter Mikael Simpsons eget udsagn som “afdæmpet natkørsel i et analog set up, hvor velkendte sange cruiser i nye retninger med det lange lys slået til.”

www

Lørdag den 23. marts – Dangers of the sea + Schultz and forever, 1000fryd

“Dangers of the Sea er en kvintet med medlemmer fra Efterklang, Slaraffenland og Saybia, men er mere end summen af disse. Deres nordiske americana-folk inviterer på rejse gennem et behageligt 70?er-nostalgisk univers; lyden af efterår møder poppet optimisme.”

“Jonathan Schultz udgav debut-ep?en Odd Stories, og lige siden har den danske singer/songwriter rumsteret lydhørigt i den danske musikundergrund.”

www

Torsdag den 28. marts – Dúné, Studenterhuset

Kvaliteten af deres nyeste album,Wild Hearts, er værd at diskutere og har været det bl.a. på Radio24syvs kulturprogram AK 24syv. Men at de er eksplosive live, er der vist ingen, som betvivler. Det bliver stensikkert et show på høj-oktan.

www

Fredag den 29. marts – Fallulah, Skråen

Sidste gang jeg så Fallulah var til en af Skråens fredags “fester” i Østre Havn med blæst og regn. En ikke særlig fantastisk oplevelse. Hun har netop udgivet Escapism og drager selvsagt også forbi Skråen. Albummet har ikke bidt sig fast, det håber jeg koncerten gør.

www

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den manglende leder i Et Cetera