Sidst På Dagen Er Vi Alle Mennesker

MOCO

I sidste uge var jeg på det Amsterdams nyeste museum – lad mig præsentere: MOCO.

MOCO er et lille museum (sammenlignet med dets naboer), startet af to gallerister, der udstiller ?modern and contemporary art? (deraf navnet). Museet har den ydmyge vision at udstille “The Rock Stars of Art” inden for diverse moderne stilarter. De er kommet ganske godt fra start med de to første udstillinger: ‘Banksy: Laugh Now’ og ‘Warhol: Royal’.

Banksy på MOCO i Amsterdam Shout out til MOCO

I bund og grund er jeg ret begejstret for det her museum. Det valgte fokus tiltaler mig, såvel som tankerne bag. Indretningen er rå i den forstand, at der ikke er ret meget i museets rum. Store velourklædte puffs spilles op imod vaser med plastikblomster, men ens opmærksomhed går nu stadig til stjernerne: kunsten.

Banksy-udstillingen arbejder med forskellige materialer og udtryksformer, men giver et godt indblik i den populære streetartist. Og koblingen mellem Warhol og Banksy bliver fremhævet og giver beskueren en god forståelse for, hvordan Warhol var lidt af en first-mover. Det er måske ikke noget nyt, for jer der læser med, men det bliver gjort dejligt konkret, idet Warhol og Banksy’s kreationer bliver hængt side om side og små info-skilte leverer viden til publikum om teknik og samfundskritik.  In art we trust MOCO Museum i Amsterdam

Mental forberedelse til den kritiske museumsgæst 

Jeg er ret vild med MOCO, og vil uden tøven anbefale det til alle, der synes at moderne og nutidig kunst er bare lidt interessant. Streetart er nemt at gå til, og ved man bare lidt om Banksy, er det svært ikke at finde det ophidsende, at se så mange Banksy-værker samlet på et sted. MEN, når det så er sagt, så bør jeg mane den kritiske museumsgæst til besindighed allerede nu.

MOCO åbnede den 9. april, og det er i høj grad et museum, der stadig er ved at etablere sig. Der er god plads mellem værkerne – modsat tilfældet på fx nabomuseet Rijksmuseum – og nogle løsninger bærer præg af, at der ikke er finanser til, at lave det helt store set-up eller eget videomateriale. (I kælderen viser man filmen ‘Exit through the giftshop’ om Banksy – men den foretrækker jeg altså at hjemme i min bløde sofa vha. Netflix, frem for at sidde på museets hårde klapstole.) Personligt kan jeg kun se det som et plus, at værkerne får lov at ånde, og der er stadig gjort et finurligt stykke arbejde af nogle dygtige kuratorer.

Praktisk:

Web: Mocomuseum.com
Billetter: 12,5 ?
Åbningstider: hver dag 10-18

Beliggenhed: Museumsplein, lige mellem Van Gogh og Rijksmuseum. (Brug appen 9292 eller Google Maps’ rutevejledning)

English recap

MOCO is the newest museum in Amsterdam as it opened April 9th. At the moment there are two exhibitions on show: ‘Banksy: Laugh now’ and ‘Warhol: Royal’. Even though it is obvious that the museum is still brand new, it’s decoration and simplicity is quite refreshing and it is definitely worth striving to go see the museum while that feeling of ‘brand new and a little messy’ is still flowing through the old house. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidst På Dagen Er Vi Alle Mennesker