Frederik den Stores smukke Potsdam uden for Berlin

Neue Synagoge i Berlin

Den jødiske synagoges kuppel skinner smukt over Mitte og kan ses fra lang afstand. Således fik jeg naturligvis også lyst til at se, om dets indre rummede den samme skønhed.

Det er sørgeligt nok ikke tilfældet, da stedet blev bombet af de allierede under 2. verdenskrig. Synagogen er dermed nærmest som en kulisse, og det er svært at fornemme Neue Synagoges tidligere udseende. Hvordan den så ud, kan du dog få en fornemmelse af, når du kigger ud gennem glasruden i udstillingens bagerste del. Her er aftegnet og opstillet synagogens søjler.

Kulturformidleren Neue Synagoge - 3

Selve udstillingen er ikke særligt stor. Historien fortælles blandt andet med en model af Neue Synagoges oprindelige konstruktion. Selvom selve kuplen kan ses fra lang afstand er udsynet begrænset indefra. Desuden må der ikke fotograferes, så det er ikke en mindelig oplevelse.

Læs eller genlæs: Sachsenhausen

Med mindre du har særlig præferencer for stedets historie, vil jeg således anbefale dig blot at nyde synet af synagogen udefra.

Værd at vide

Neue Synagoge
U-Bahn station: Berlin Oranienburger Straße station
Oranienburger Str. 28-30, 10117 Berlin,
Hjemmeside: www.centrumjudaicum.de

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frederik den Stores smukke Potsdam uden for Berlin