Somewhere i Biffen

Opråb! Hvor er debatten? #2

Fredag aften var der Totem på 1000fryd. Dvs. at Mads Mulvad og Lars Hellerup fra Studenterhuset var inviteret af Studenterradioen, Universitetsbladet Agenda og Nitusind.nu til en kulturdebat om kvaliteten af Aalborgs kulturliv.

Lars og Mads berettede om, hvordan de kom til at lede Studenterhuset, hvilket bl.a. var gennem tidligere jobs på 1000fryd. De fortalte om, de ønsker de har for Aalborgs kulturliv, om hvilke udfordringer de konstant står overfor og en lettere frustration over den manglende dialog om kvaliteten af kulturen.  Hvorfor diskuteres ikke berettigelsen af eksempelvis et nyt koncerthus, som det der bygges på havnen? Og om de penge, der postes i disse prestigeprojekter ikke kunne bruges på en bedre måde?

De fleste tanker kunne jeg nikke genkendende til, selvom jeg kun har beskæftiget mig med Aalborgs kulturliv i et lille års tid.

Det interessante, triste og næsten uundgåelige er, at det fører til en art resignation, som de to herrer også gav udtryk for, men kæmper for at modstå. Når debatten ikke findes, eller kan startes, hvordan kan kravene om flere penge og bedre kultur så legitimeres?

Der var ingen tvivl om, at alle vi, der sad i 1000fryds lokaler, både helt unge og gamle, elsker Aalborg og syntes, at der sker mange spændende ting i disse år. Problemet er, som Lars nævnte, at diskussionen kun befinder sig i de cirkler vi hver især befinder os i, dvs. på Studenterhuset, Platform4 osv., men at der stort set intet gøres for at offentliggøre denne debat. Hvilket også besværliggøres af, at Nordjyske Stifttidende underprioriterer kulturstoffet.

Noget andet, der slog mig er, at hvis meget få mennesker, ifølge mine beregninger maks tyve, besluttede sig at forlade byen på en gang, så vil mange institutioner gå fuldstændig i stå: 1000fryd, Platform4, Nitusind.nu og sikkert også Studenterhuset. Og så ville vi kun have Gaden og Skråen tilbage – en skræmmende tanke!

Derfor lyder min opfordring endnu gang til, at du/jer/I engagerer jer, bare lidt. Som Christian Villum formulerede sit ønske, i Året der gik #1 ?At endnu flere mennesker vil opsøge de unikke nonkonforme tilbud som byen rummer ? det er det eneste der skal til for at opmuntre kultursoldaterne. Op af sofaen! Mød op, så støtter du byens diversitet!?

Eller skriv! Bevæg dig udenfor din cirkel! Det kræver blot, at du opretter en blog, og det er uhyre enkelt. Om det er da.wordpress.com , blogger.com eller tumblr.com – Efter en time eller to er du i gang. Og det fantastiske ved Aalborg er solidariteten mellem kultur-aktørerne,  der skal med andre ord ikke meget til, at din stemme bliver hørt, og dine ideer kan blive til en realitet.

Sæt i gang og god weekend!

Mathies, fra nitusind.nu, har også skrevet en anmeldelse af Totem arrangementet. Du kan finde den her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Somewhere i Biffen