Kunstmuseet Serralves

Park Serralves

Kunstmuseet Serralves, der blev indviet i 1999, ligger i en 18 ha stor park. Det var lige så meget af den grund, at vi valgte at besøge stedet. For inde i parken ligger den smukkeste Art Deco villa. Jeg er evigt forelsket i den industrielle formgivning, som havde sin storhedstid i mellemkrigsårene, og som sidenhen har inspireret nogle af de største moderne designere og arkitekter.

Parken er på 18 ha. og bærer præg af at den har tilhørte industribossen Carlos Alberto Cabral (1895?1968), som havde midlerne til at skabe ja, hvad han ville. Dvs. mange eventyrlige og stemningsfulde rum: Alleer, søer, rosenhaver og ? sammen med den vidunderlige villa ? en barokagtig have med dets bassiner, der trinvis fører ned til den store fontaine.

Park Serralves i Porto - 2Park Serralves i Porto - 3Park Serralves i Porto - 4Bygning blev tegnet af arkitekten Jacques Greber i 1930’erne og er iflg. museet en af de mest berømte og anerkendte art deco bygninger i Portugal. For 5? ekstra, dvs. 10? i alt hvis du også vil besøge kunstmuseet, kan du få adgang til bygningen. Der var desværre et privat arrangement i huset, da vi besøgte parken, så det blev kun til billeder udefra.

Park Serralves i Porto - 5

Plantoir (2001) Claes Oldenburg & Coosje van Bruggen

Parken blev i 1987 opkøbt af staten, da man ønskede at skabe det nuværende museum, og i stedet for at lade tiden gå helt i stå, er der opstillet flere store skulpturer ? hvilket jeg fungerer rigtig fint.

Kort over Park Serralves

map Serralves_parqueDet er parken sammen med museet, der gør at Serralves er et besøg værd – selv om du kun er på kort visit i Porto. Vi brugte i alt fire timer (inkl. café besøg og museumsshopping), hvilket var nok til at få det meste med.

Værd at vide

Serralves
Rua D. João de Castro, 210
4150-417 Porto Portugal
Hjemmeside: serralves.pt/en

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunstmuseet Serralves