Sytten farvel

Perceptual Ecologies: KLIK

I fredags var der fernisering af kunstprojektet “Perceptual Ecologies: KLIK”. Kunstværket er placeret i arkaden ved Aalborg Medborgerhus og Hovedbibliotek.

Det er nogle fascinerende figurer, Christian Skjødt og Esben Skouboe Poulsen har skabt. De interagerer med os, uden at vi fik at vide hvordan, afgiver klik lyde og viser små lysglimt, når det sker. De lette figurer er et godt modspil til den bastante røde murstensbygning, der omkranser værket. Jeg kan anbefale at se værket, som vises frem til den 20. maj.

Perceptual Ecologies: KLIK Christian Skjødt Perceptual Ecologies: KLIK Christian Skjødt 2

Hvis jeg skal være lidt kritisk, så er figurerne meget lig, hvis ikke ens med, de figurer som blev vist til Port2010. Så vidt jeg husker, kunne figurerne den gang endda løfte sig selv op og ned, hvor de i den nuværende installation hænger fast. Set i forhold til hvor ekstremt hurtigt udviklingen går indenfor de interaktive teknologier, havde jeg forventet mere end blot klik og lys.

www / www


Pressemeddelelse

Kan dynamiske objekter mobilisere adfærd der skaber relationer mellem mennesker?

Perceptual Ecologies: KLIK er et studie responsive miljøer, hvor en sværm af svævende objekter optræder som instrumenter i tid og rum. I dette formuleres en interaktiv komposition via logiske instruktioner i specielbygget software og hardware, hvor de besøgende og forbipasserende fungerer som katalysatorer. Rytmer, retninger, intensiteter og relationer samles i et fælles æstetisk arkitektonisk og musisk sprog, hvor musikkens temporale og dynamiske forståelse opvarmer arkitekturen. Således bliver arkitekturen som frossen musik, nu tøet op, af nye levende udtryksformer, og det er disse Perceptual Ecologies: KLIK ønsker at udfordre.

Kunstinstallationen er placeret i arkaden ved Aalborg Medborgerhus og Hovedbibliotek og består af 36 lysende perkussive instrumenter hængende ned fra atriumgårdens høje loft. Ved menneskelig tilstedeværelse, udviser disse en adfærd inspireret af naturens opførsler, som eksempelvis ?ndes i fugle?okke, ?skestimer og myrekolonier, og således sigter installationen mod at forvandle det offentlige rum til et sted, hvor helt almindelige mennesker vil engagere sig på en ny måde.

Værket er skabt af lydkunstneren Christian Skjødt og arkitekten Esben Skouboe Poulsen (Electrotexture Lab), og KLIK er det tredje projekt i den eksperimenterende interaktive installationskunstserie Perceptual Ecologies. Initiativet startede for tre år siden med en større installation i Thingbæk Kalkminer i forbindelse med kunstfestivallen Port2010, og samarbejdet videreudviklede sig igennem 2011 mod et 2.500 kvm stort responsivt rummeligt scenogra?sk og musisk instrument udstillet i Platform4, som et idéforslag til det kommende Musikkens Hus i Aalborg.

1 kommentar

  • Det er nogle utroligt smukke figurer. Jeg kunne godt tænke mig at se dem op mod en ensfarvet baggrund eller med belysning, så de træder endnu tydeligere frem, end de gør op mod bibliotekets murstensvæg. Jeg havde imidlertid ikke rigtig nogen oplevelse af interaktivitet. Jo, de klikkede … men jeg kunne ikke helt vurdere, hvor meget det skyldtes mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sytten farvel