Stella Polaris Warm-up Session på Cafeministeriet

Kunstanbefaling: Perceptual Ecologies – Symphony

I takt med det dybe hul på Aalborg Havnefront langsomt forvandler sig til et af Europas bedste Musikkens Huse, har to af Nordjyllands unge kunstnergrupper indledt et samarbejde hvor elektronisk musik og responsiv arkitektur forenes i nye dynamiske rummeligheder.

Støttet af Det Obelske Familiefond, har Tonometer Music og Electrotexture Lab. bevæget sig ud i det tværfaglige grænseland, hvor rum, musik, sensor teknologi og scenografi er smeltet sammen i et levende og responsivt musisk miljø. Gennem de seneste seks måneder har de udviklet nye computerstyrede interaktive musiksystemer.

Resultatet er Perceptual Ecologies – Symfoni; en interaktiv lydinstallation, der eksperimenter ved at skabe levende relationer mellem mennesker, instrumenter og det fysiske miljø. En installation og udstilling, som lader publikum bliver medskaber af en “rummelig? musik.

Ordet symfoni er afledt af græsk συμφωνία, sumphōnia fra sumphōnos ‘harmonisk’ fra Sun-“sammen” + telefon ‘lyd.

Ordet kan således oversættes til ”Overenskomst af lyd” eller på engelsk: ”agreement of sound”. Denne mellemmenneskelig forhandling i musikkens rum er helt centralt for projektets rummelige eksperimenter og omdrejningspunktet for utallige diskussioner mellem musikere, medialoger og arkitekter. Hvis du vælger at besøge Platform 4, vil du kunne se tre udvalgte musiske installationer.

– Vi ses fredag på Platform4.

Værd at vide

Sted: Platform4
Tid: Fredag den 29. juli, kl. 17.00 & 30. – 31. juli, kl. 14.00-16.00
Hjemmeside: Perceptualecologies.com
Hjemmeside: Tonometermusic.com
Hjemmeside: Electrotexture.org

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stella Polaris Warm-up Session på Cafeministeriet