Hvad øjnene ser

Peter Sommer

I fodboldens verden, som Peter Sommer jo kender så godt, taler man om hjemmebanefordel, som en faktor, der kan være afgørende for resultatet. Hjemmeholdet skal stadig præstere på hjemmebanen, men overtallet af egne tilskuere og følelsen af at stå på eget græs, kan ? måske ? give det ekstra, der bringer sejren i hus.

peter sommer

Anmeldelsen af Peter Sommers koncert på Øen fik i Politiken 5 ud af 6 hjerter på trods af, at publikum i følge anmelderen “stod tøvende stille. Som om de ikke helt vidste, om de skulle danse, lytte eller råbe på flere af de gamle sange.”

Hjemmebane

Med skilsmisse albummet ‘Alt Forladt’ hvor Peter Sommer på coveret tvivlende bider sig i underlæben, var jeg spændt på, hvilken stemning han bragte med sig til Studenterhuset denne lørdag aften. Men han trådte afslappet, afklaret og med et smil ind på scenen og gav os følelsen af, at han var hjemme. Det var ikke blot noget, man som tilskuer fornemmede, men noget Peter Sommer flere gange bekræftede mellem numrene, som publikum kunne teksterne på og sang med på som var det slagsange. Her var ingen tvivl om, hvordan sangene skulle gribes.

Spillestilen

Genindtagelsen af den elektroniske genre, som Peter Sommer ikke har gjort ordentlig brug af siden SuperJeg pladen ‘Øst/Vest’ blev styret stramt live. I stedet for trommerne stod Stefan Kvamm og eksekverede rytmerne med sine maskiner ? en mand der gerne vil befinde sig på midtbanen. Men bandet var godt sammenspillet, og de gamle hits som ‘Hvad sker der i dit hoved’ blev smukt tilpasset den nye spillestil. Især hittet ?Valby Bakke? blev usædvanligt lækkert leveret i en dubbet udgave ? den version må meget gerne gengives på plade.

Læs eller genlæs: Anmeldelse af koncerten på De eneste to på Skråen

Det var endnu en fornem aften i Studenterhuset med Peter Sommer i bedste spillestil. Sejren var i huset!

Peter Sommer 0354Peter Sommer 0355Peter Sommer 0393Peter Sommer 0395Peter Sommer 0425Peter Sommer 0434Peter Sommer 0435

2

2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad øjnene ser