EYE Filmmuseum

Roskilde Festival ’16 nærmer sig

Roskilde Festival 2016 er lige om hjørnet. Der er i skrivende stund 2 dage, 20 timer, 18 minutter og 12 sekunder til, at campingarealerne åbner og Danmarks fjerdestørste by rejser sig fra Dyreskuepladsens arealer.

Jeg lander i København på fredag, og drager mod de gyldne græsmarker i løbet af weekenden. Vanen tro kan jeg slet ikke vente. I år vil jeg dog foretage mig andet end at tabe i ølbowling, danse til nattefester og høre god musik. Eller det vil sige, det skal jeg forhåbentlig stadig, men i år skal jeg også have Kulturformidleren-kasketten på.

 

Årets kunstprojekter

Jeg har kigget nærmere på årets kunstprojekter og giver nedenfor oversigt over, hvilke værker jeg glæder mig mest til at opleve. Årets festival tager udgangspunkt i temaet Equality: 2016 Stand up for your rights. RF skriver, at de med temaet vil opfordre deltagerne til at tage stilling og engagere sig.

Årets kunstværker kan beskrives med det fælles begreb Excess. RF skriver, at det handler om ?det ekstravagante, det fandenivoldske, det intime og tætte?.

 

Art Zone

I Art Zone (mellem Orange Scene og Avalon) glæder jeg mig meget til at se kunstnergruppen Superflex? ?Flagship Shelters?, der tidligere også har været omtalt på Politiken.dk. Flagship Shelters er nedskalerede kopier af milliardbrandsene Prada, Tod?s og Miu Mius flagship stores. En konstruktion bliver til en scene, mens de to andre skal fungere som VIP-lounges for de ofte udskældte og hånede pantsamlere. Jeg er spændt på at se effekten af mødet mellem de to poler. Forhåbentlig lykkes det at få festivalgængerne til at tænke over både diskurser og samfundsstrukturer.

Værket ?Native, Exotic, Normal? vil også være at finde i Art Zone. Værket vil består af 12 flagstænger af varierende højde, opstillet i en cirkel. Hver stang vil være malet i en (hud)farve, svarende til de flag der vejer i toppen. Selvfølgelig vil den hvide flagstang veje højest..

 

Bycenter Øst

Ved Bycenter Øst vil kunstneren Aman Mojadid (født i Afghanistan) skabe en steril klinik, hvor man modtages af medicinsk personale. Klinikken giver nødstedte sjæle mulighed for at blive gjort immune over for fx islam og bestemte hudfarver.

 

Events

Der er så mange happenings på festivalen, men jeg skal fx forsøge at nå omkring:

  • Jasper Aabille vil lave pizza for at undersøge, hvordan kunst kan skabe medmenneskelige møder. Der er gratis dej til de fremmødte ? bare medbring topping! (Det her værk opnår sikkert en masse interaktion. Hvad det har med kunst at gøre, er jeg spændt på at se!)
  • Der kommer til at være oplæsninger udført af både anerkendte og debuterende forfattere ved Art Zone og Rising. Begge steder bliver det oplæsning med et twist. Det lyder helt ideelt til et par timers afslapning mellem koncerter og fest.
  • Og så er der Erotic Short Story reading, Storytelling & Nap Time, artist talks og meget, meget mere. Tjek programmet her.

 

Website: www.roskilde-festival.dk

English recap

We are getting ready to go to this years Roskilde Festival. But this year we are going to do more than listen to music and drink (a lot) of beers. We will be covering this years festival. And we start with giving you some ideas for what to go see. There are so many interesting art projects this year and we are very much looking forward to experience them. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EYE Filmmuseum