Lisa Nilsson - 'Kvinnan som är jag'

Se livekoncerter, kunst og film mens COVID-19 raser

coronakoncerter.dk

Foto: coronakoncerter.dk

Hvad skal du lave som kulturelsker, når museer, teatre, gallerier, biografer etc. lukker? Ja, du kan selvfølgelig lytte og læse til bøger – elsker ikke Mofibo mindre i dennne tid ;). Men hvad hvis du har lyst til mere end lydbøger og Netflix? Hvis du som jeg frygter, at sindet sløves ned og ender med at ligge lad, ligeglad og understimuleret på sofaen i alle 14 dage. Heldigvis er der altid, ja, altid kultur at finde. Her er mine anbefalinger til film, kunst og koncerter, du kan nyde hjemmefra.

Filmvisninger

Årets CPH:DOX bliver online. Den starter i morgen, den 17. marts, og kører på nøjagtig samme præmisser som en fysisk festival: Publikum skal derfor købe en billet for at se filmene, og hver film kan max blive set af 1.000 mennesker. Spændende tiltag og fedt at festivalen ikke bare aflyser, men tænker nyt. Se mere på CPHDOX.DK/ONLINE

Ingen er vel i tvivl om at Nicolas Winding Refn er grænsesøgende i sit filmsprog. Hvor får han inspiration fra? bynwr.com er en skattekiste af sjældne filmoplevelser. Den slags jeg så i Slagterhal 3 i Århus, og som aldrig lander på Netflix. Er det ikke dig, så tag alligevel et kig på den super-æstetiske hjemmeside – måske du bliver fristet.

Til årets Bodil Prisen, der netop er blevet afholdt i Folketeatret i København, modtog Stumfilm.dk en pris for deres store arbejde. Over 400 værker fra perioden 1897–1928 er blevet restaureret, digitaliseret og kan ses på stumfilm.dk. Tænker du, at stumfilm er kedeligt er det forståeligt. Men tag lige den med, at Danmark var en af, hvis nok ikke verdens største filmnation, i stumfilmsæraen. Det er en skattekiste.

Kunst

Omkring nullerne talte alle om internetkunst, og jeg ledte og ledte efter det. Men det meste var noget amatør sjask. Og hvor mange kunstnere, der også har en baggrund som programmør, kender man egentlig? Nu er det med at lave hjemmesider og videoer i ok kvalitet blevet betragteligt nemmere. Ifm. Kunsthal Charlottenborg midlertidige lukning stiller de i samarbejde med DIS, Tranen og CPH:DOX alle film og serier på Dis.art gratis til rådighed for alle danskere frem til 1. september 2020. Jeg har endnu dykket ordentlig ned i siden, men det skal helt sikkert gøres.

Koncerter

Det går også hårdt økonomisk ud over spillesteder og især kunstnere. Det er smukt som mange kæmper for at bevare kontakten til deres publikum og finder andre måder. Bl.a. livestreamede Marshall, der måtte aflyse en ellers fyldt VEGA-koncert lørdag aften deres koncert direkte fra deres øvelokale. Du finder koncerten på facebook.com/marshallcecilmusik

Og så er der coronakoncerter.dk. En kunstnerisk nødhjælp, der tilbyder gratis livestreamproduktioner til musikere ramt af corona-aflysninger – og gratis live-streamede koncerter for publikum. Jeg glæder mig bla. til at se Lydmor.

Kulturen overlever altid 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lisa Nilsson - 'Kvinnan som är jag'