Summer in the City Festival i Huset
Summer in the City Festival: En Fejring af Musikalsk Vækstlag
Summer in the City Festival er drevet af en lille gruppe af Huset-KBHs frivillige. Festivalen blev afviklet første gang i 2015, hvor cirka 1100 mennesker gæstede Huset-KBHs hyggelige gårdhave.
I denne anledning har vi interviewet Co-founder, PR- og kommunikationsansvarlig, Christina Bjerregaard Jensen, om dette års festival, der afholdes fra den 14. til 16. juli.
Tillykke med dette års Summer in the City festival. Det er jo andet år, I holder den. Kan du ganske kort fortælle, hvad Summer in the City festival går ud på?
Tusind tak for det. Vi er utrolig spændte og glæder os. Ideen til festivalen opstod i efteråret 2014, hvor en lille gruppe af frivillige fandt sammen med det formål at skabe en ny festival i Huset-KBH.
Festivalen er drevet af frivillige, og der fokuseres på at præsentere et bredt udvalg af forskellige artister fra det danske musikalske vækstlag. På festivalen kan du opleve bands, som er på kanten til deres store gennembrud, men endnu ikke har slået igennem hos den bredere offentlighed. Festivalen foregår i Huset-KBHs hyggelige gårdhave, hvor 18 artister kommer og spiller i løbet af de 3 dage festivalen finder sted.
Hvordan vil du beskrive dette års program?
Igen i år har vores booker Markus Benonysson arbejdet på at sammensætte et program med stor spændvidde. Programmet reflekterer alsidigheden af det musikalske vækstlag i Danmark. Med fokus på den luftige sommermusik, er programmet stykket sammen af talenter indenfor indie-pop, folk, surf, hip-hop og psych rock. Vi har bevidst fokuseret på, at programmet består af musikere med forskellige tilgange til musikken, da programmet skal være repræsentativt for vækstlaget og de mange genrer, som findes her.
Festivalens tre dage vil spænde over visefortællende folk, til elektronisk pop og videre til syrerocken. Summer In The City Festival er en glimrende mulighed for at opleve vækstlagets store potentiale og fremtiden af dansk musik i hyggelige omgivelser.
Der er jo flere festivaler, som Spot i Aarhus og Offspring og Uhørt her i København, der har særlig fokus på de nyeste navne fra det danske musikalske vækstlag. Er vækstlaget i dansk musik overhovedet stort nok til endnu en festival?
Der er enormt mange dygtige musikere og bands i Danmark, og det er kun en brøkdel af dem, som faktisk er kendte af den brede del af befolkningen. Vi synes derfor, det er vigtigt at sætte fokus på vækstlaget, da der er et enormt potentiale her og mange spændende bands og artister.
Vækstlaget har set en heftig udvikling de sidste 10 år, så jeg vil mene, at der er plads til endnu en festival med det fokus. Desuden har vi set en utrolig opbakning og interesse fra både publikum, bands og forskellige medier. Så jeg er ikke i tvivl om, at der er plads til endnu en festival.
Langt de fleste navne er jo netop ukendte for de fleste musikelskere. Er der en eller flere koncerter, som du vil anbefale nye lyttere?
Jeg er naturligvis ret begejstret for hele programmet. Men hvis jeg skal udvælge et par af artisterne, er der et par stykker, jeg er ovenud lykkelig for, at vi har fået booket. Det århusianske band Astronaut, hvis bombastiske vokal og udtryk giver klar associationer til David Bowie og Arcade Fire. Jeg vil også anbefale at komme forbi til Aksglæde, som lukker torsdag aften. De spiller legende dansksproget pop og er et dygtigt og underholdende band. Til sidst vil jeg foreslå at komme forbi til AyOwA, som spiller mørk og drømmende pop med et elektronisk islæt.
Hvilken koncert ser du selv mest frem til?
Jeg glæder mig rigtig meget til at se Masasolo, da de endnu ikke har udgivet særlig meget musik, men har fået gode anmeldelser for deres koncerter på Spot og Roskilde Festival, og så glæder jeg mig egentlig bare til at fylde gårdhaven med masser af musik og god stemning.
Pay what you want
Idet man fra festivalens side ønsker, at alle får mulighed for at kunne opleve musikken, er den baseret på et “pay what you want”-koncept, hvor gæsterne betaler det, som de har lyst til i entréen. Da festivalen er drevet af frivillige, vil indtægterne gå til planlægningen af fremtidige events og festivaler.