Totalforsvar af Danmark

Til ROBERT Nomineringsfrokosten på Tivoli Hotel og Congress Center

Den traditionsrige ROBERT nomineringsfrokost blev nok engang afholdt på Tivoli Hotel og Congress Center.

Her mødes de nominerede kandidater og folk fra branchen til et uformelt rendez-vous med kollegaerne og pressen hvert år. Det foregår gerne et par uger før selve den store ROBERT gallaaften, hvor den eftertragtede Robert Jacobsen skulptur bliver uddelt. Uddelingen af denne pris så sit forbillede i den amerikanske Oscar og har været uddelt siden 1984.

Læs eller genlæs: Robert nomineringsfrokost 2018

Formanden for film akademiet Jacob Neiiendam byder velkommen og en række oplysninger af almen interesse oplyses. Danmarks Film Akademi er film og tv branchens samlende organ og tæller over 2000 medlemmer. Informationerne er også fakta om selve ROBERT – aftenen, som i år er søndag den 26. januar og som livestreames til over 100.000 seere. Blockbuster er hovedsponsor.

Mange af os kunne tro, at hver kvadratcentimeter på denne gallaaften er planlagt på forhånd. Nuvel en hel del er naturligvis lagt fast, men selve tildelingen af priserne er der ingen andre end en sluttet kreds i filmakademiets hemmelige ‘aflytningssikrede’ rum, der ved på forhånd. Det betyder, at alle nominerede hjemmefra må forberede deres lille takketale i fald at det skulle blive dem, der render af med årets ROBERT i den givne kategori.

Den svenske stjerne Magnus Krepper

Det understreges i ‘politisk korrekt danskhed’, at der jo egentlig ikke er tale om ‘vindere’, og dermed også ‘tabere’ af prisen, men at prisen ’tildeles’ for en præstation og for det store teamwork, der har været – så et år går man hjem med prisen under armen og andre år måske ikke. Det kan pointeres, at det er medlemmerne af akademiet, der stemmer på hinanden.

Læs eller genlæs: Til Robert Prisen 2019

Årets ‘Dronning’ Trine Dyrholm, med sin medspiller Gustav Lindh

Den branchekendte komiker og manuskriptforfatter Oliver Zahle er årets vært, hvilket ikke er en ny opgave for ham, idet han også var vært i 2014. Samtidig kender han oplevelsen af selv at være nomineret til en ROBERT, hvilket han var med sin kortfilm fra 2007 med titlen ‘Fremkaldt’.

Dar Salim med årets vært Oliver Zahle

Som årets favoritfilm kan der her fra tastaturet peges på ‘Før Frosten’ som en oplagt vinder, og samtidig går forhåbningerne på, at DR’s TV-Serie ‘Fred til lands’ ikke ender med at hive alt for mange ROBERT priser med sig hjem.

Foto: Jacob Hansen/Rolf Konow


Indlægget er skrevet af: Jesper B. Hillestrøm. Skribent, Forfatter & Foredragsholder.

Se hans andre indlæg på kulturformidleren.dk her…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Totalforsvar af Danmark