Spil Dansk dag på Hovedbiblioteket

Tone spillede for Kunsten

Da jeg ankom til Kunsten, var det heldigvis ikke kun tordenskjolds soldater, der var mødt op. Vi var omkring hundrede, et pænt fremmøde. Og efter et glas vin kunne vi sætte os til rette og skue mod Tone, som havde lavet en kjole lignende skulpturen Nana Baloon. Nana Baloon stod sammen med fire andre kunstværker rundt om Tone, der smånervøst tændte sin laptop og satte sig ved klaveret.

Tone fortalte, inden hvert nummer, om de tanker hun havde gjort sig, da hun havde gået rundt og betragtet kunstværkerne. Hun spillede og sang for:

  • H.A. Brendekilde: Forår (1888)
  • Michael Kvium: Social Dream (1998)
  • Lars Nørgaard: Sildeben (1994)
  • Niki de Saint Phalle: Nana Baloon (1960?erne)
  • KUNSTENs museumsbygning tegnet af Alvar Aalto.

Det var Tones kendte lyd, men numrene var afvekslende, og det var ikke svært at høre og se sammenhængen mellem lyd og kunstværk.

Den sidste sang var til Nana Baloon. Tone fortalte, at Nana har et stort hjerte og megen fantasi, men hun er så stor at ballonen, i hendes hånd, ikke kan løfte hende. Tyngdekraften holder Nana nede. Og Tone og Nana sluttede af med en fin lille duet.

Koncerten tog ikke mere en femogtyve minutter, så det var en kort koncert. Men den var værd at gå efter. Tone havde tænkt, reflekteret og levet sig ind i de fem kunstværker, og næste gang jeg besøger Kunsten, vil Tones fortolkninger være mine tanker nær.

Holder du af Tones musik, og fik du ikke set koncerten, så kan du, når du besøger Kunsten låne en iPod og lytte til musikken, mens du kigger på kunstværkerne. Musikken bliver ikke at finde på cd eller Mp3 – og det er jo smart tænkt af Kunsten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spil Dansk dag på Hovedbiblioteket