Exhibiting / Researching the Anthropocene på Medical Museion

VOKS på Bådteatret

VOKS er et moderne kammerspil om to kvinder, der mister sig selv. De to kvinder er de eneste skuespillere på scenen, og de får kun hjælp fra ganske få rekvisitter og specialdesignede visuals på det hvide bagtæppe. En scenografi der med sin enkelthed passer ret godt til Bådteatrets scene.

Mange metaforer og manglende fremdrift

Stykkets historie er præget af så mange metaforer, at det faktisk forhindrede min hjerne i at graspe, hvad stykket handlede om. Sne, tiden, vasketøj, blod, aske, ‘de andre’ og brødkrummer.. Jeg brugte ret meget hjerneaktivitet på at finde ud af, hvad der symboliserede hvad. For ikke at nævne min undren om, hvorvidt de to kvindelige skuespillere symboliserede et lesbisk par eller om det overhovedet spillede nogen rolle? Det optog mig desværre mere end selve historien.

Det hele blev en smule ukonkret og jeg kunne godt have brugt, at der var knap så mange usynlige elefanter i det lille rum på Bådteatret. Desuden manglede jeg lidt fremdrift i stykket. For mig nåede den aldrig rigtig videre end ind i sine egne metaforer.

VOKSende flad fornemmelse

Kan du huske den danske gyser Midsommer, fra start 00’erne? Den er rimelig creepy, indtil man gennemskuer, hvor simpelt plottet er til sidst. Og så bliver fornemmelsen lidt flad. Sådan havde jeg det desværre lidt med VOKS, da det til slut blev afklaret, at det hele handlede om fraværet af et barn. Slutningen bandt en sløjfe på historien, og fik mig desværre ikke til at gå derfra med undren og indre dilemmaer.

De to skuespillerinder gjorde det ganske udemærket, og jeg synes Bådteatret er en fin setting. Stykket i sig selv, gav mig bare ikke rigtig noget. Det nåede aldrig ind, hvor det gør ondt. Ikke fordi stykket ikke gør forsøget – men fordi vejen blev fyldt med for mange forståelsesmæssige forhindringer.


VOKS går på Bådteatret til på søndag (d. 11/9.) og det koster kun 55 kroner, hvis du er studerende.

Læs mere om VOKS her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Exhibiting / Researching the Anthropocene på Medical Museion